Lisa Westerhof wegens ziekte voorlopig aan de kant

Lisa WesterhofZeilster Lisa Westerhof zal de komende periode niet in actie komen. Bij Westerhof werd de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Voorlopig neemt de zeilster uit de Nederlandse Kernploeg rust. Haar herstel verloopt voorspoedig. Het is nog onbekend wanneer de Scheveningse weer in actie zal komen.

Lisa Westerhof vormt samen met Lobke Berkhout een team in de Olympische 470 klasse bij de dames. In 2009 en 2010 werd het duo Wereldkampioen in deze spectaculaire Olympische klasse.

Voor de duur van het herstel van Westerhof is een alternatief programma voor Lobke Berkhout samengesteld. Om te beginnen gaat Berkhout, samen met andere leden van de Nederlandse Kernploeg mee naar een fysiek trainingskamp in de Alpen. Vanaf 28 maart traint Berkhout samen met Griekse zeilster Afrodite Kyranakou (19) in de 470 ter voorbereiding op de Princess Sofia wereldbeker wedstrijden in Palma de Mallorca.

Kyranakou heeft een Grieks paspoort en woont sinds september 2010 in Nederland bij haar Griekse moeder in Doorwerth. Ze gaat in Nederland studeren. Kyranakou zeilt normaal gesproken samen met Shannon Marck in de 470. Beide dames zitten in de Talentploeg van het Watersportverbond. Marck heeft vanwege haar studie niet voldoende tijd om een volledig programma te varen. Om die reden is Kyranakou beschikbaar om tijdelijk met Berkhout te varen.

Kyranakou is door de internationale zeilbond (ISAF) nog niet gerechtigd om voor Nederland uit te komen tijdens Wereldbekerwedstrijden. Aan dat verzoek wordt gewerkt. Indien Kyranakou dan wel gerechtigd is zal Berkhout van 2 tot 9 april deelnemen aan deze serie om zoveel mogelijk haar wedstrijd ritme vast te houden.

Prestaties Kyranakou:
- 5e WJK 470 2010 met Shannen Marck (eerste evenement dat ze voor Nederland uitkwam)
- 2e EK Optimist, Stockholm, Zweden 2004
- 1e Easter Regatta Optimist, Roelofarendsveen 2005

www.olympiceyecatchers.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: