Tonnerre de Breskens 3 wint Caribbean 600

Tonnerre de Breskens 3Piet Vroon's Ker 46, Tonnerre de Breskens 3, passeerde de finishlijn na drie dagen zeilen. Piet en bemanning konden de RORC Caribbean 600 in de IRC 1 divisie echter niet zonder slag of stoot op hun naam schrijven. Tot aan Guadeloupe konden ze genieten van een fantastische rit totdat ze gevangen werden door windstilte, als een wesp in een spinnenweb die de bootsnelheid herleide tot 0 knopen. De Tonnerre vocht om zich vrij te krijgen maar bleef stil liggen voor maar liefst 7 uur.

“Het waren moeilijk tijden,” verklaarde Piet Vroon. “Het enige wat we konden doen was wachten tot er wind kwam, we zagen onze kansen om te winnen in het niets verdwijnen. De rest van de race hebben we fantastisch kunnen zeilen maar deze wedstrijd was toch zwaarder dan we hadden verwacht, het was een ruwe rit, het was als rijden op een weg vol kuilen.”

Ondanks de 7 uur gratis parkeerplaats is het voor de rest van de IRC 1 vloot mathematisch onmogelijk om de Tonnerre de Breskens 3 nog te verslaan op gecorrigeerde tijd.

Bron: http://caribbean600.rorc.org/
Foto © Tim Wright

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: