Flying Dutchman klasse op zoek naar talenten

Flying DutchmanDe Nederlandse Flying Dutchman Organisatie (NFDO) heeft een ready-to-race FD-promoboot beschikbaar gesteld voor een potentieel nieuw FD-team om het seizoen 2011 deel te kunnen nemen aan FD-wedstrijden. Een uitgelezen kans om deze snelle dinghy te ervaren, zonder een boot te hoeven aanschaffen!

De FD-klasse presenteert zich ook op de HISWA (1 t/m 6 maart). Op de stand zal meer informatie over de FD, de klassenvereniging en natuurlijk het nieuwe promoboot-concept te verkrijgen zijn.

Heb je interesse om als team in aanmerking te komen om de FD-promoboot voor een seizoen te zeilen? Meld je dan snel aan via het aanmeldingsformulier (zie bijlage onderaan).

Het gaat goed met de FD-klasse, ook in Nederland.

De FD-klasse is al jaren stabiel, maar deze wedstrijdklasse groeit de laatste jaren gestaag. Met de wedstrijden in Nederland zijn al snel 15-30 boten aan de startlijn. Het competitieniveau ligt hoog. Enkele teams uit Nederland gooien dan ook hoge ogen op internationale evenementen als EK's en WK's.

De NFDO heeft voor de leden een programma van 11 klassenwedstrijden samengesteld, welke meetellen voor de jaarprijs.
Er wordt gezeild op plassen, zoals de Loosdrechtse en de Westeinder plassen en in 2011 ook weer op het Sneekermeer, maar ook op de Zeeuwse wateren en zelfs op zee wordt er gestart.

Naast de wedstrijden wordt veel aandacht aan trainingen besteed. Er is een speciale basis-training, om nieuwe teams de kneepjes van deze racemachine eigen te maken. Vorig jaar is er een samenwerking met Jacco Koops gestart om daarmee het FD-zeilen in Nederland naar een hoger platform te tillen.

Meer informatie over de FD en de NFDO vindt u op: www.sailfd.com

Tekst: Harold Wijgers

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: