'Hell on High Water' vanavond op TV

Vanavond op 2BE om 22u30 de spraakmakende buitenlandse documentaire 'Hell on High Water'. Op 26 december 1998 namen ruim honderd zeiljachten en duizend zeilers deel aan een van de gevaarlijkste zeilwedstrijden ter wereld. Zes zeilers lieten het leven tijdens deze dramatische editie van de Sydney to Hobart Yacht Race.

De tocht, die begint in Sydney, bedraagt zo'n 630 zeemijl en stuurt de zeilers dwars door de Tasmaanse Zee naar Hobart, de hoofdstad van het eiland Tasmanië. De zeilwedstrijd duurt drie dagen en zelfs de meest ervaren zeilers ter wereld noemen de wedstrijd 'Hell on High Water'.

De Amerikaanse zeiler, John Campbell, ontdekt al snel waarom.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: