'Hell on High Water' vanavond op TV

Vanavond op 2BE om 22u30 de spraakmakende buitenlandse documentaire 'Hell on High Water'. Op 26 december 1998 namen ruim honderd zeiljachten en duizend zeilers deel aan een van de gevaarlijkste zeilwedstrijden ter wereld. Zes zeilers lieten het leven tijdens deze dramatische editie van de Sydney to Hobart Yacht Race.

De tocht, die begint in Sydney, bedraagt zo'n 630 zeemijl en stuurt de zeilers dwars door de Tasmaanse Zee naar Hobart, de hoofdstad van het eiland Tasmanië. De zeilwedstrijd duurt drie dagen en zelfs de meest ervaren zeilers ter wereld noemen de wedstrijd 'Hell on High Water'.

De Amerikaanse zeiler, John Campbell, ontdekt al snel waarom.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: