Thomas Coville doet aanval op het solo round the world record

Thomas CovilleOp zaterdag 29 januari is Thomas Coville, schipper van de Sodebo trimaran, de virtuele startlijn gepasseerd in een poging om het “solo round the world record” te breken dat nu op naam staat van Francis Joyon. Om hier in te slagen moet Thomas Coville terug in Brest (FRA) zijn op 28 maart 2011 voor O uur 40 minuten en 34 seconden.

Een week nadat Pascal Bidégorry's en bemanning vertrokken zijn met de Banque Populaire V voor een aanval op de Jules Verne Trophy is het nu aan Thomas Coville om wat zeilrecords te breken. Thomas gooide de trossen los in Brest (FRA) omstreeks 8u en vertrok richting startlijn die zich net voor de vuurtoren van Le Créah bevind. Om 11 uur 7 minuten en 28 seconden precies passeerde hij de lijn.

Thomas Covilles doel:
Terug te zijn bij af in minder dan 57 dagen, 13 uur en 34 minuten, de referentie tijd van Fracis Joyon met zijn IDEC trimaran in 2008.

Op de foto hierboven en de video hieronder, die zich nu als een vuurtje verspreiden via het www, zie je dat Thomas Coville het in ieder geval meent qua marketeering. Thomas kon het omslaan van zijn Sodebo trimaran nipt tegenhouden door net op tijd de release-button van "alle zeilen los" te gebruiken. Alle actie begint op 0:34

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: