Orkaan Yasi tovert jachthaven om in nautische sloop

Orkaan YasiDe sjieke Hinchinbrook jachthaven in de Australische deelstaat Queensland, wat ooit de speeltuin was van de lokale welgestelden, werd gisteren tot nautisch sloop omgetoverd nadat orkaan Yasi passeerde en bijna alle zeiljachten en motorjachten tot schroot herleidde.

De 70 jachten die aangemeerd lagen in de jachthaven ondervonden zware schade wanneer de cycloon 's nachts overkwam, die een uur later gevolgd werd door een catastrofale torenhoge zee. De muur van water die de jachthaven overspoelde werd 4 meter in hoogte geschat.

www.theaustralian.com.au/news/nation/luxury-marina-becomes-scrapyard-fo…

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: