Maxi Banque Populaire V staakt recordpoging Jules Verne Trofee

In de Jules Verne Trofee heeft schipper Pascal Bidégorry de koers van de maxi trimaran Banque Populaire V richting noord verlegd. Dinsdag had de maxi trimaran Banque Populaire V nog een virtuele voorsprong van 450 zeemijlen op het record van Groupama 3. De volgende nacht sloeg echter het noodlot toe toen een drijvend voorwerp werd geraakt aan een snelheid van 37 knopen.

In de centrale romp werd de crash-box van het zwaard zwaar beschadigd en brak het zwaard zelf hierbij af. Van het 5,80 meter lange zwaard is nog slechts ongeveer 2 meter bruikbaar. Met een lang traject van aandewindse koers voor de boeg, besloot zaterdag de bemanning de handdoek in de ring te gooien. Een noodreparatie uitgevoerd door de bemanning laat hen wel toe autonoom verder te zeilen, weliswaar met de voet van het gaspedaal, en terug koers te zetten naar thuishaven Lorient, Frankrijk.

Foto: © B. Stichelbaut/BPCE

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: