Nederlandse Melges 24 klassenorganisatie ziet het levenslicht

Melges 24Een drukke week voor de International Melges 24 Class Association want met gepaste trots meldt het bestuur dat er niet alleen in Denemarken maar ook in Nederland een nationale klassenorganisatie voor de Melges 24 is ontstaan. Voorzitter van de Nederlandse Melges 24 klassenorganisatie wordt Frank Lieve, de secretaris Jeroen Baggerman en penningmeester David van de Plasse. Dit trio heeft alvast ook 2 Nederlandse Melges 24 evenementen in de pijplijn zitten.

Het eerste Melges 24 evenement vindt dit jaar plaats tijdens de North Sea Regatta van 10 tot 13 juni vanuit Scheveningen, meer info: www.nsr.nl

Het tweede evenement moet de topper worden en zal het heuse “Dutch Melges24 Open Championship “ worden en wordt gezeild van 23 tot 25 september vanuit Medemblik, waar ook het Europees Kampioenschap Melges 24 zal gezeild worden in 2013.
Een beter training voor het EK kan bijna niet, meer info: www.ryc-hollandia.org

Ik wens de bezielers Frank en Jeroen alvast heel veel succes met hun opzet.

En hier komt binnenkort de Nederlandse Melges 24 klassenwebsite: www.melges24klasse.nl (Nog even de titel aanpassen webmaster want er staat nu Melges 25, nvdr.)

Foto: UKA UKA RAcing van Lorenzo Bressani (ITA) - Wereldkampioen Melges 24 in 2010

UPDATE 09/02/2011

Jeroen Baggerman vertelde me net dat de IMCA nog niet alle data heeft van de Melges 24 evenementen in Nederland. Ze gaan in 2011 de onderstaande evenement zeilen met de klasse:

23 & 24 April - Van Uden Reco
14 & 15 Mei - Springcup
10 t/m 13 Juni - NSR
2 & 3 Juli - Deltaweek (Zeelandwedstrijden)
23-25 september- Klassenkampioenschap

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: