Britse zeilers vermist

Stern 33Twee Britse zeilers, Chris Hull (52) en Glenn Foster (24) beiden uit Essex, zijn op zaterdag 5 februari vermist geraakt nadat hun zeiljacht (Stern 33) geraakt werd door een grote golf en te pletter sloeg op de kust van Portugal. De zeilers waren onderweg voor een delivery vanuit Vigo (ESP). Eén bemanningslid, Chris Brook (24), slaagde erin om al zwemmend de kust van Povoa de Varzim te bereiken en zich aan een boei vast te klampen. Hij werd gered door een lokale visser.

De Portugese reddingsdienst heeft onmiddellijk per helikopter een zoekactie opgestart naar de 2 vermiste zeilers.

Het zeiljacht was onderweg vanuit de haven van Vigo in Noordwest Spanje wanneer deze in een storm terechtkwam omstreeks 3u30 zaterdagochtend.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: