Frans Energy Team officieel uitdager voor de 34ste America's Cup

Energy TeamHet is de gebroeders Peyron gelukt, het Franse Energy team heeft zich als officiële uitdager gemeld voor de 34ste America's Cup. Het volledig Frans project zal gerund worden door Loïck en Bruno Peyron en ondersteuning krijgen van de prestigieuze “Yacht Club de France”. De bouw van hun eerste met vleugelzeil aangedreven AC 72 catamaran zal starten in de Multiplast jachtwerf in Vannes (FRA) op 1 september 2011. Een teken dat het hun menens is.

Binnen de maand dat de officiële melding kwam dat de volgende America's Cup gezeild zal worden met multihulls hebben de gebroeders Peyron aangekondigd dat ze de Franse zeilkennis wilde bundelen om een campagne op te zetten met als de doel de Cup te winnen. Lees ook: www.clubracer.be/2010/10/26/nog-meer-franse-americas-cup-ambities-gebro…
En dat is nu precies wat ze hebben bewerkstelligd.
Het Energy team is nu officieel geregistreerd als de Frans uitdager. Ze zijn momenteel de 6de uitdager die een gooi doet naar de zilveren AC beker.

Bruno Peyron wordt de projectleider en Loïck Peyron de officiële schipper van de 2 AC boten en zal ook verantwoordelijke worden van het ontwerpteam.

AC 72 bouw exclusief bij Multiplast
Het Energy Team heeft een exclusief contract getekend met Multiplast in Vannes welke een referentie is in de wereld van multihull constructies (Orange I en II, Groupama 3). De Multiplast jachtwerf zal volledig gereserveerd worden voor het Energy Team. De bouw start op 1 september en de tewaterlating is gepland in april 2012. Yann Penforis, de CEO van Multiplast, zal het constructie- en ontwerpteam coördineren onder supervisie van Loïck Peyron.

AC 45
De eerste AC 45 catamaran, het kleine zusje van de AC 72, zal geleverd worden aan het Energy Team in maart dit jaar. De trainingen zullen daarna onmiddellijk starten in Auckland (NZL).

19 multihulls ter beschikking voor training
Om te trainen heeft het Energy Team een immense vloot multihulls van alle formaten ter beschikking: vier Class A boten, vier F18's, een D35, een X40, een G-Class (de voormalige Orange II), twee AC45's en twee AC72's... plus vier F25's, welke schaalmodellen zijn op 1/3 van de AC72's.
Aan boten geen te kort.

Kernleden van het Energy Team
1. Loïck Peyron, schipper van de AC45 en AC72: 6x F60 wereldkampioen, 8x F28 Trophy Champion winnaar,

2. Bruno Peyron: 8x zeilrecord houder, schipper van de G Class, welke de ambassadeur wordt voor het Energy Team,

3. Yann Guichard: stuurman samen met Loïck Peyron: 2de plaats Extreme 40 WK, lid van het Franse Olympische zeilteam,

4. Thierry Fouchier: performance team, de enige Fransman die ooit de America’s Cup heeft gewonnen, aan boord van de BMW Oracle Racing als wing sail trimmer.

5. Jean-Christophe Mourniac: performance team, lid van het Franse Olympische zeilteam, hoort bij de top 5 van de Tornado en F18 zeilers sinds de laatste 10 jaar.

6. Yves Loday: coach voor het jong talent. Voormalig lid van het Franse Olympische zeilteam, won goud met de Tornado in Barcelona (1992).

www.energyteam.fr
www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: