Groupama 4 is bijna af

Groupama 4Groupama 4, de nieuwe Volvo Ocean Racer van het Franse Groupama Sailing Team, komt in zijn finale bouwstadium bij de Multiplast jachtwerf in Vannes (FRA). Het ontwerp van de nieuwe VOR 70 komt van niemand minder dan Juan Koujoumdjian, de ontwerper van de 2 winnende VOR 70's (ABN AMRO 1 & Ericsson 4) tijdens de laatste twee Volvo Ocean Races.

Op dit ogenblik is de werf bezig aan de afwerking van de romp en dekstructuur. De tewaterlating wordt verwacht ergens begin mei.

Het Groupama Sailing Team heeft ondertussen ook niet stil gezeten en heeft reeds veel wetenschap kunnen distilleren uit de Groupama 70, de omgedoopte Ericsson 4. Volgens Volvo Ocean Race rule 5.7 uit de notice of race moet de Groupama 70 op 15 maart op stal gezet worden en zal schipper Franck Cammas en zijn bemanning vanaf 16 maart verder moeten trainen met de nieuwe boot.

Technische specificaties Groupama 4

LOA / Beam: 21,50 m / 5,70 m
Weight: 14 ton
Mast length: 31,50 m
Boom: 5,70 m
Draft: 4,50
Mainsail: 175 m²
Solent: 140 m²
Spinnaker: 500 m²
Crew: 11

Belgisch zeilmakerstalent bij Groupama

Voor diegene die nog niet op de hoogte waren er is Belgisch zeilmakerstalent bij het Groupama Sailing Team, Jean-Martin Grisar uit Antwerpen. Groupama heeft de goede gewoonte om van zijn teamleden altijd een videoportret te maken.

www.cammas-groupama.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: