Nieuwe wind achter Sail Training Association Belgium

Eind januari is uitgerekend in de kamer waar de Sail Training International werd opgericht in 2002 het nieuwe bestuur verkozen van de Sail Training Association Belgium (STAB). Dit is de Belgische tak van deze wereldverspreide organisatie. STAB is een organisatie die een maatschappelijk doel herbergt en heeft als doel jongeren van elke leeftijd en achtergrond een kans te geven de unieke ervaring van zeilen mee te geven, dit gebeurt op zeiljachten van allerlei soorten en maten.

Steven Verlinden, de man achter de jeugdwerking bij STAB, vertelt ons: “Na een tijd zit er eindelijk een nieuwe wind achter Sail Training association Belgium, met een jong bestuur en een herwonnen passie hopen we STAB terug op de landkaart te zetten, zowel nationaal als internationaal. “

“Het volgende event dat zal plaatsvinden is het bezoek aan Oostende van de duitse brik “Roald Amundsen” en het noorse volschip “Sorlandet”, deze zullen deze haven aan doen na hun overwintering in de zonnige Caraïben. Deze schepen zullen respectievelijk van 31 maart tot 1 april (Roald Amundsen) en van 6 tot 10 april (Sorlandet) aanmeren om de nodige bemanningswissels uit te voeren. “

Nieuwe bestuurders
Michiel De Muynck, Rob Leye, Charles 'Chuck' Lauwers, Willem Manteleers, Guido Puylaert, Henk Thijssen, Marc Van Remoortere, Pierre Vercruysse en Maarten Vrebos. 

De huidige STAB vloot

 • Ebb Tide, aluminium 26 m kits
 • Tomidi, de ex Rucanor-tristar Whitbread round the word racer 
 • Rupel, een houten schoener (tweemaster) van 22,5 meter
 • Polarrev, aluminium 14 meter sloep (one off)
 • Steppe, een 50 voets polyster sportjacht (X-Yacht)
 • Miles to go, een 40 voets polyester sportjacht (J/boats) KLYC
 • De Antwerp Flyer, een aliuminium sloep van 27,5 meter
 • Zenobe Gramme, het schoolschip van de Belgische Marine, 28,15 meter
 • Williwaw (buiten dienst)

Bij iedere Tall Ships Race komen er andere jachten onder STAB vlag bij, zoals de Osprey in 2010 . STAB is steeds op zoek naar schippers die hun schip belangeloos ter beschikking willen stellen voor dit doel, hetzij lange reizen zoals de Tall Ships Races hetzij voor dagtochten.

Meer weten: www.sailtrainingbelgium.org
Foto © Kris Rymenants vanop de Polarrev

Labels

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: