Nederlandse matchrace dames hebben succesvolle eerste wedstrijddag tijdens Open Spaanse kampioenschappen

Matchracen in Villagarcia de ArousaDe matchrace dames Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen hebben nog geen ‘match’ verloren op de eerste dag van de Open Spaanse kampioenschappen matchracen in Villagarcia de Arousa. Dit ISAF grade 2 kampioenschap wordt gezeild in de Olympische Elliott klasse van 9 tot en met 12 maart aan de Spaanse Atlantische kust.

Het zeiltrio van de Nederlandse Kernploeg versloeg op de eerste dag alle vijf tegenstanders. In totaal zijn er twaalf teams uitgenodigd waarvan maar een Nederlands team.

Stuurvrouw Renee Groeneveld was heel tevreden. “We willen zoveel mogelijk wedstrijden varen om ervaring op te doen met typische match race situaties. Die moeten we beter leren kennen. En we willen de punten uit de training in wedstrijden meten.”

Groeneveld heeft al twee wereldbekerwedstrijden in 2009 en 2010 gewonnen. “Dat was omdat we heel goed zeilden. Maar we moeten nog veel betere matchracers worden. We streven ernaar om altijd controle te hebben over onze tegenstanders. Het niveau stijgt, dat ervaren we echt.”

De Nederlandse zeilsters bereiden zich in Villagarcia de Arousa tevens voor op de Sofia Cup, een ISAF Wereldbeker evenement op Palma de Mallorca (3-10 april). “Wanneer de situaties snel op elkaar volgen wordt het lastig. Wie heeft de overhand. Op het juiste moment moet je agressief zijn en dan direct daarop verdedigend. Je moet geen penalty oplopen. Het gaat razendsnel. Daarom zijn we bezig de communicatie aan boord nog beter af te stemmen. We moeten precies van elkaar weten wat iemand bedoelt en wat die daarmee gaat doen.”

http://matchracechampionship.blogspot.com/
Organiserende club: www.fgvela.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: