Delta Lloyd Regatta 2011 wordt gekenmerkt door online innovaties

website Delta Lloyd Regatta 2011De Delta Lloyd Regatta 2011 innoveert verder in de verslaggeving en luistert naar de topzeilers. Dit jaar zullen de wedstrijden live met 3D GPS tracing & tracking te volgen zijn. Daarnaast worden de Medal Races opnieuw live uitgezonden en kreeg social media deze winter een geïntegreerde plek op de nieuwe website. Zo blijft de ISAF World Cup voor olympische en paralympische zeilklassen in Medemblik een voortvarende koers varen. De inschrijvingen zijn inmiddels open.

'De kracht van social media heeft echt een vlucht genomen. Twitter en Facebook zijn niet meer weg te denken uit de verslaggeving van zeilevenementen. Daarnaast zetten we die kanalen vooraf al in bij het opbouwen van het 'community gevoel'. We hebben de wintermaanden gebruikt om hierin een volgende stap te zetten. Net als in het live volgen van de wedstrijden. De 3D weergave geeft een realistischer en herkenbaar beeld", aldus Arjen Rahusen, voorzitter van het organisatiecomité.

Marcelien Bos - De Koning
Om beter te kunnen inspelen op de wensen en feedback van topzeilers, kreeg Marcelien Bos - De Koning de uitnodiging om zitting te nemen in het organisatiecomité. De drievoudig 470-wereldkampioene, winnares van olympisch zilver en inmiddels RS:X-windsurfster accepteerde de invitatie en is daarmee de stem van de deelnemers. Rahusen: 'Marcelien is nog altijd actief in het hart van de professionele zeilsport, ze is zeer toegewijd, kritisch en open in haar communicatie. Hoewel we de mening van zeilers altijd serieus hebben genomen, is het een enorme verbetering om iemand met zoveel ervaring als Marcelien in ons comité te hebben. Dit is een volgende grote stap om de kwaliteit van de Delta Lloyd Regatta te boosten. Daarom zijn we blij dat Marcelien het aanbod heeft aangenomen."

Sonar opgenomen
Na de paralympische 2.4mR klasse in 2008, volgt dit jaar de toevoeging van de paralympische Sonar-kielboot. De 2.4mR is in 2011 voor het eerst een open klasse, waarin valide en minder valide zeilers het tegen elkaar opnemen. In beide disciplines behoort Nederland tot de wereldtop. Thierry Schmitter is tweevoudig en regerend IFDS wereldkampioen in de 2.4mR. Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen keerden in 2010 terug in de Sonar en pakten verrassend de wereldtitel.

Vrijwilligers gezocht
Voor de organisatie van de Delta Lloyd Regatta is veel mankracht nodig. Daarom is het comité op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan via de website.

Zesdaags evenement
Anders dan voorheen duurt de Delta Lloyd Regatta nu zes dagen, van 24 tot en met 29 mei 2011. Het organisatiecomité van het jaarlijkse zeilevenement in de olympische en paralympische klassen besloot tot een verlenging van een dag op verzoek van de Internationale Zeilfederatie (ISAF). De ISAF streeft ernaar om de World Cups te standaardiseren.

De Delta Lloyd Regatta 2011 is te volgen via de volgende kanalen:

• Twitter - http://twitter.com/#!/DeltaLloydRegat
• Facebook - http://www.facebook.com/#!/deltalloydregattaswc
• Online TV - www.deltalloydregatta.tv
• Website - www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: