Nederlandse matchrace dames in Villagarcia: 9 gewonnen 1 verloren

Nederlandse matchrace dames in VillagarciaTijdens de Open Spaanse Kampioenschappen Match racen in Villagarcia de Arousa staat het Nederlandse team op medaillekoers. Met 9 gewonnen en slechts 1 verloren match staan Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen uit de Delta Lloyd Kernploeg op een tweede plaats.

Alleen het team van de Russische Ekaterina Skudina heeft alle tien wedstrijden gewonnen. Morgen volgt de krachtmeeting van het Nederlandse trio tegen Skudina en haar team. Dat is tevens de laatste wedstrijd van de poulewedstrijden.

In totaal doen 12 teams mee die dan allemaal een keer tegen elkaar gezeild hebben. De nummers 1 tot en met vier van die poule (round robin) gaan door naar de halve finales. De winnaar van de poule kiest zijn tegenstander voor de halve finale voor een ‘best out of five’ match. De andere twee teams varen de tweede halve finale. Daarna volgt de finale en de petit finale.

Mandy Mulder deed verslag: “We hebben vier goede matches gevaren. De meeste ruim gewonnen. De Portugezen hebben we echt dik verslagen, met goed matchracen. We boeken veel winst op onze doelstellingen uit de trainingen. Meer controle voor de wind, betere afstemming van de communicatie en beter overstag.”

Toch niet alles gewonnen? “Alleen van het team van de Spaanse Echegoyen hebben we verloren. Het was heel close en de wind werd steeds minder. Ze gingen sneller overstag in minder wind. Wij maakten een fout en we kwamen er niet meer voorbij.”

Mulder besluit: “Ik stuur nu niet. Dat bevalt me goed. Daar waar ik goed in ben, strategie en trim kan ik kwijt. Uiteraard doe ik veel samen met Merel (Witteveen) maar het voelt goed. Het is veelzijdiger.”

Alle uitslagen via: http://matchracechampionship.blogspot.com/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: