Nederlandse zeilsters winnen open Spaans kampioenschappen matchracen

Mandy Mulder, Renee Groeneveld, Merel WitteveenIn Villagarcia de Arousa aan de Spaanse Atlantische kust wonnen Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen het Open Spaanse kampioenschap matchracen. Een bijzonder resultaat mede omdat het Nederlandse trio het in de finale moest opnemen tegen de thuisfavoriet, het team van de Spaanse Tamara Echegoyan. Groeneveld staat 5de op ISAF ranking, Echegoyan 21ste.

In die finale versloegen de dames van de Nederlandse Kernploeg het Spaanse team met 3-2. Groeneveld, Mulder, Witteveen stonden 2-0 voor in een best out of five serie, maar Echegoyan en haar teamgenoten vochten zich terug tot 2-2.

In de allesbeslissende wedstrijd van die finale kwamen de Nederlanders goed voor de dag en eindigden met een straatlengte voorsprong. In de halve finale versloegen Groeneveld, Mulder en Witteveen het team van de Spaanse Sivia Roca (14de wereldranglijst). De drie Delta Lloyd kernploegleden wonnen de hele poule fase van alle twaalf deelnemers en versloegen dus ook het team van de Russische Ekaterina Skudina, die zesde staat op de wereldranglijst.

Merel Witteveen reageerde opgetogen uit Spanje. “Wij zijn hier heel trots op. Vooral omdat we al onze doelstellingen uit de training gerealiseerd hebben. Voor de wind sneller varen, betere tactische beslissingen nemen en betere communicatie aan boord. Op naar de Sofia Cup.”

Op de foto v.l.n.r. Mandy Mulder, Renee Groeneveld, Merel Witteveen tijdens de prijsuitreiking.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: