Multi One Design 70 teaser

De marketingmachine voor het Multi One Championship begint op kruissnelheid te komen. Met bovenstaande 'eye candy' promotievideo proberen ze de toekomst te schetsen van de Multi One Design 70 trimarans. Het Multi One Championship moet een combinatie worden van het avontuurlijke oceaanracen en de spanning van de korte baan regatta's.

De eerste wedstrijd op het programma is de Ocean Race die in juli 2012 moet starten met kort daarop de start van de European Tour ergens in september. De grote uitdager wordt de Ocean World Tour die om de 3 jaar gehouden wordt, de eerste editie zou moeten plaatsvinden van oktober 2013 t/m april 2014.

Ocean World Tour
Elke 3 jaar – met 5 tot 6 stopovers – crew races

European Tour
Elk jaar – met 6 tot 8 stopovers – crew races

Ocean race
Transatlantische wedstrijd – crew races

De zeilteams
Een maximum van 12 MOD 70's zullen gebouwd worden waarvan er 4 naar 1 land mogen. Een MOD 70 zeilteam zal bestaan uit 6 bemanningsleden tijdens de offshore wedstrijden en 8 bemanningsleden tijdens inshore wedstrijden. Journalisten en andere mensen van de media zullen ook uitgebreid aan boord toegelaten worden.

Momenteel zijn reeds 4 zeilteam in de running voor een MOD 70 project: Multi One Attitude (SUIS) met schipper Stève Ravussin, Veolia Environnement (FRA) met schipper Roland Jourdain, Foncia met schipper Michel Desjoyeaux en het Gitana Team (FRA) met schipper Sébastien Josse. De oplevering van hun MOD 70's zijn voorzien in 2011. Het strakke bouwprogramma kan je volgen op multionedesign.com

De MOD 70 in cijfers:
LOA: 21,2m
Breedte: 16,8m
Diepgang: 4,5m
Gewicht: 6,3Ton
Zeiloppervlak aan de wind: 310m²
Zeiloppervlak voor de wind: 409m²

www.multionedesign.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: