Spanning vollop tijdens voorlaatste winterwedstrijd Drimmelen

Winterwedstrijd DrimmelenMet een kleine 10 knopen wind die later terug zakte naar 6 tot 8 en een prima temperatuur starten de klassen zondag morgen weg voor al weer de één na laatste winterwedstrijd in Drimmelen. Na de lange en toch wel koude pot van de laatste keer was het heerlijk zeilen op de baan die het veld voerde naar de Merwede en Hollands Diep.

In de VJ B pakte Jack de Been met Strutzer de eerste plaats die hem brengt op eerste plaats van het overall klassement. Jack heeft het in eigen hand, al moet hij wel winnen komende pot. Ron Blaas ligt klaar op één punt voor aftrek om Jack te pakken. In VJB gaat Twan Vogel aan de leiding, na een matige pot van afgelopen zondag moet hij er wel bij blijven om de concurrentie niet lans zij te laten komen. Koen Salden zal in ORCB zonder enige bedreiging gaan winnen, Luna en Vossenjacht gaan strijden om de tweede plaats.

In de J22 gaat TSJ overall winnaar worden en hier zullen de Gap en de Jee uit gaan maken wie er tweede gaat worden met de Ranger op het vinkentouw. In ORCA gaat de JPH al weken onbedreigd aan de leiding en zal de herrezen Boombastic en eventueel Geintje niet veel meer kunnen doen om te wisselen in de overall uitslag. Hier staat er zoveel al vast.

Grote spanning wel in de Cork 1720 klasse waar het veld van 9 boten (twee nieuwe boten zijn in aantocht) bij minder wind in elkaar aan het schuiven is. De eerste volledige winter waarin de Drimmelse enige unieke lokale eenheidsklassen actief is laat zien dat de leercurve voor de meeste deelnemers blijft klimmen. Na een moeizame start vertrok het veld richting Merwede waar zeilmakerij.com van Wessel van der Werf een mega voorsprong pakte. Hij liet zijn zwarte gennaker vrolijk op staan waardoor hij meters won op de concurrentie. Zou het dan toch de Madese plottermachine zijn die hier goed heeft nagedacht……of misschien een speciaal garen….Op gepaste afstand de top 3 met de Friends van het fietsenakertje en zijn vrienden op de juiste koers. Samen met Zelius werd er lang naast elkaar gevaren. De jongens van Friends hebben de vraag gesteld aan het comité om de volgende wedstrijd af te leggen zonder boeien…..dat maakt het een stuk makkelijker om minder foutjes te maken. Eye Love Racing kon toch de orde herstellen en rekende van der Werf bij de boventon in. Pretraket moest passen en kon met kunst en vliegwerk zeilmakerij.com pakken. Hierdoor heeft het team alles nog in eiegen hand al moeten ze dan wel winnen zonder 27 maart. De Help van Biesbosch kids liet een mooie tweede plaats zien. Volgende ronde zal de beslissing vallen, kan Eye Love Racing de druk aan en kan de Pretraket nog één keer vlammen om de eindoverwinning te pakken.

Volgende wedstrijd met de bekende rondvaartboot waarop vrienden, mama’s, familie en geheime minnaressen weer mee kunnen met na afloop een gezellig feestje. Kissmiss en band zullen van de partij zijn, tot dan.

Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto: S Smulders

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: