North Sea Regatta organisatie is er klaar voor

North Sea RegattaNog heel even geduld en het is weer lente! Half Nederland stond of staat nog op de ski’s. Vermaakt zich met de laatste nieuwe carvers en laat vrolijk het zakgeld uit de zakken kloppen door de dalbewoners met hun goulashsoep en obstler. De botenbouwers en zeilmakers zijn druk in de weer met de droge Hiswa. En wij, van de organisatie van de Delta Lloyd North Sea Regatta zijn thuisgebleven om ervoor te zorgen dat de editie van 2011 weer leuker wordt dan de vorige… een verhaal wat we jaarlijks opnieuw beloven en waarmee wij met enorm veel enthousiasme mee bezig zijn. Al maanden nu, en we denken het opnieuw voor elkaar te gaan krijgen!

Gevalletje waterschade

Vorig jaar schreef ik jullie dat ik ging uitvallen en anderen mijn taken zouden overnemen. Na maanden van naalden, scans, een kale kop en veel witte jassen mag ik weer meedoen, nog niet op volle kracht maar wel met nieuw haar! Dank aan allen die het vuur uit hun sloffen hebben gelopen tijdens de editie 2010. Voor mij en voor jullie… Ook dank aan allen die schreven en support gaven. Het heeft zeker geholpen om mijn doorgaans zo prachtige lijf weer in een presentabele staat te krijgen!

De plannen

De plannen voor 2011 zijn weer ambitieus. Met het enorme enthousiasme van hoofdsponsor Delta Lloyd en de Gemeente Den Haag zijn we momenteel al vergevorderd met de invulling van het programma. Weer 6 banen voor de kust, een betere derde haven met alle benodigde faciliteiten en een programma op de wal waar wij ons nu al op verheugen. Het wordt absoluut de meest spectaculaire editie ooit!

Het programma blijft nog even een verrassing, maar als ik een adviesje mag geven, nodig dan het thuisfront zeker uit voor de vrijdag- en zaterdagavond! Het wordt deze keer absoluut het grootste zeilfeest van ons land!

Yeoman Cup Trophy

De grotere schepen varen dit jaar 4 dagen lang om de Yeoman Cup Trophy. Geen Houtrust en Fjellstro meer voor IRC en ORC, maar één overall prijs voor 4 dagen wedstrijdzeilen. Natuurlijk nog wel dagprijzen, die aan het einde van de dag zijn af te halen bij een speciaal loket. De dagelijkse prijsuitreikingen worden vervangen door een kort intermezzo waar de meest opvallende gebeurtenissen worden besproken met zeilcoryfeeën.

De internetsite wordt spectaculair interactief met twitter, prachtige fotografie, verhalen en filmpjes. Je laptop wordt onmisbaar om alles goed te kunnen volgen. De ruim 300 benodigde vrijwilligers worden momenteel zoveel mogelijk benaderd. Weet je iemand die graag op het water of op de wal wil helpen, meld dat ons via info@nsr.nl

De inschrijving is nu geopend. Deze editie is het aantal deelnemers voor een aantal klassen helaas beperkt. De haven is niet groter dan hij is, dus snel inschrijven is het devies.

Track & Tracing

De Vuurschepenrace gaat van start op dinsdag 31 mei om 19.00 uur. Speciaal voor het thuisfront en de fans zal dit jaar iedere boot worden uitgerust met een kastje ten behoeve van de Track & Trace voor zowel de Vuurschepenrace als de North Sea Race. De kosten hiervoor zijn € 50.- en bij deelname aan de innshore races is er verder geen inschrijfgeld. De wedstrijden voor de kust beginnen op vrijdag 10 juni.

Hotels

Jaarlijks zijn we opzoek naar hotels in onze directie omgeving om deelnemers een mooi arrangement te kunnen bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Wij zijn in een afrondend stadium en zullen binnenkort via de website de boekingsmogelijkheden publiceren. Nog even geduld, maar nu al kunnen we melden dat ook het thuisfront graag met de Pinksterdagen mee wil! Een gezellig weekend in een van de prachtige hotels tegen een “vriendenprijsje” een heerlijk ontbijt, winkelen in Den Haag en een fantastisch programma in het zeilersdorp met een nóg uitgebreider culinair dorpje en concerten van top artiesten!

Graag tot snel, en, voor diegenen in de sneeuw, houd alles heel!

Namens het comité,
Frans Sluyters
Delta Lloyd North Sea Regatta

Inschrijven via: www.nsr.nl

Foto Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: