RORC breidt deelnemersaantal uit voor Rolex Fastnet Race

Rolex Fastnet RaceOm aan de vraag te voldoen van de velen die op de wachtlijst staan voor de Rolex Fastnet Race 2011 heeft de Royal Ocean Racing Club (RORC) besloten om het deelnemersaantal te laten uitbreiden bij de IRC jachten. Dit gaat gebeuren door de professionele klassen uit de 300 deelnemers te halen.
De Volvo Ocean 70, Imoca 60, Class 40 en Multihulls, die hun eigen klasse varen, zullen buiten de 300 andere IRC jachten gerekend worden.

De Rolex Fastnet Race had al na 10 dagen de limiet van het aantal deelnemers bereikt en meer dan 130 boten staan op de wachtlijst. De RORC is verwonderd aan het tempo dat de deelnemers zich hebben ingeschreven en wil iets doen aan de grote interesse die er is bij de “niet” professionele deelnemers. Ook is het een positieve trend voor de Rolex Fastnet Race dat er meer en meer professionele teams aan de race willen deelnemen, dit uit de grote populariteit van deze Race.

Het verwijderen van de niet-IRC klassen zal een 50-tal plaatsen bieden op de deelnemerslijst zodat er waardevolle plaatsen vrijkomen voor de iets minder ervaren deelnemers die deze Race zien als een persoonlijke uitdaging.

De Rolex Fastnet Race start op 14 augustus in Cowes, Isles of Wight.

Er is nog geen deelnemerslijst beschikbaar maar CTP heeft een voorlopige deelname bevestigd gekregen en gaat normaal voor de 2de maal deelnemen.

Tekst: Mike Celis
http://fastnet.rorc.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: