North Sea Regatta 2011 noviteiten

Start VuurschepenraceMiddels het zopas ontvangen persbericht leren we dat de North Sea Regatta overzichtelijker gaat worden. Een zeer opmerkelijke nieuwigheid is dat vanaf dit jaar de IRC en ORC jachten tijdens de kustwedstrijden enkel voor de Yeoman Challenge Trophee zullen strijden. De Houtrust- en Fjellstrorace worden dus afgeschaft. De Houtrustrace verdwijnt echter niet helemaal, maar geldt nu enkel nog voor de catamarans op vrijdag 10 juni.

De dagelijkse prijsuitreikingen worden vervangen door een kort intermezzo om de bijzonderheden van die dag te bespreken.

Noord-Europese Swan 45 circuit
De North Sea Regatta maakt deel uit van het nieuwe, Noord-Europese Swan 45 circuit. Bij voldoende deelname krijgt deze klasse een eigen start.

Derde haven aangepakt
'Vorig jaar waren er problemen met de faciliteiten in de derde haven. Voorheen in gebruik door Norfolk. We hebben dit opgepakt en er komen nu volwaardige ligplaatsen voor de deelnemers. Dat betekent met water, elektra en extra aankleding", aldus organisator Frans Sluyters.

North Sea Regatta wordt groener
Samen met subsponsor Van Gansewinkel Groep zal het afval gedurende het evenement worden gescheiden. Er komen speciale afvalbakken voor eten en drinken. Het bedrijf levert tevens al het papier voor de programmaboekjes en de magazines. Ook dat papier is gerecycled. 'Zo willen we de regatta zo groen mogelijk maken", aldus Sluyters.

Over de North Sea Regatta
Dinsdag 31 mei klinkt het startsein voor de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. Deze offshore van 110 mijl vormt de opening van de Delta Lloyd North Sea Regatta 2011. Na een rustdag in Harwich, varen de IRC en ORC klassen op vrijdag 3 juni de R.O.R.C. North Sea Race terug naar Nederland. In het pinksterweekend van 10 t/m 13 juni 2011 zeilen ruim 500 teams wedstrijden voor de Scheveningse kust. Verschillende disciplines doen hieraan mee: scherpe jachten, huidige en voormalige olympische klassen, eenheidsklassen, catamarans en open boten.

Meer info en inschrijven via: www.nsr.nl
Foto: start Vuurschepenrace 2010 © Ronald Koelink

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: