Game over voor Thomas Coville

Thomas CovilleIn het laatste deel van zijn “om ter snelst alleen rond onze planeet zeilen” recordpoging keren zich twee lastige factoren tegen recordjager Thomas Coville: wind en tijd! Een anticycloon die zich uitstrekt van de ene kant van de Atlantische oceaan tot aan de andere kant blokkeert een snelle terugweg naar Europese wateren.

De oh zo gewenste duw in de rug gaat niet gebeuren voor Thomas en zijn Sodebo trimaran. Hij moet een waanzinnige omweg maken via het westen en zal hierdoor niet op tijd terug zijn in Ushant (FRA).

Thomas vertelt: "When you look at the cartography you must be wondering where on earth I'm going!" he said. "To the West Indies? To New York? No, I fully intend to return to Brest but the weather has decided not to let me take the most direct route."

Game over dus voor zijn derde poging en zijn tweede volledige-solo-omzeiling.

Lees er alles over op www.sodebo-voile.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: