Game over voor Thomas Coville

Thomas CovilleIn het laatste deel van zijn “om ter snelst alleen rond onze planeet zeilen” recordpoging keren zich twee lastige factoren tegen recordjager Thomas Coville: wind en tijd! Een anticycloon die zich uitstrekt van de ene kant van de Atlantische oceaan tot aan de andere kant blokkeert een snelle terugweg naar Europese wateren.

De oh zo gewenste duw in de rug gaat niet gebeuren voor Thomas en zijn Sodebo trimaran. Hij moet een waanzinnige omweg maken via het westen en zal hierdoor niet op tijd terug zijn in Ushant (FRA).

Thomas vertelt: "When you look at the cartography you must be wondering where on earth I'm going!" he said. "To the West Indies? To New York? No, I fully intend to return to Brest but the weather has decided not to let me take the most direct route."

Game over dus voor zijn derde poging en zijn tweede volledige-solo-omzeiling.

Lees er alles over op www.sodebo-voile.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: