JPH pakt overall prijs tijdens winterserie in Drimmelen

Winterserie in DrimmelenWat begon met een verwachting dat het niet zou waaien werd het toch een zalig briesje uit oost, noord oost met een lekker zonnetje op ieders voorhooofd. De laatste wedstrijd van de zeilmakerij.com winterserie Drimmelen was er één die op de North Sea Regatta niet zou misstaan.

Drimmelen begint een beetje de 'place to be' voor zeilmakers te worden. Onder de vlag van Wessel van de Werf zaten de mannen van Nic Bol en Jeroen van der Velden de koeken en koffie te nuttigen van van dagsponsor Alfred van Rijckevorsel die een nieuwe zeilloft heeft. Eerst aan de koffie en dan strijden. De prijzen werden eerlijk verdeeld onder deze jongens.

In de VJB liet Jack de Been de laatste pot een paal noteren die de eerste plaats opleverde overall in zijn klasse. Jack kon Ron Blaas achter zich houden al was het zeer close. De befaamde trainingsrondjes betaalde zich uit deze winter.

Menno Vrolijk pakte nog een eerste plaats in de laatste wedstrijd waardoor hij netjes derde werd overall. Twan Vogel werd zondag derde en stelde de eerste plaats overall veilig ondanks de tweede plaats van Peter Kreijsig met zijn Lotus. Twan beloofde plechtig dat zijn boot volgende editie gaat strijden tegen de Vossenjacht en andere collega's in de ORC. Koen Salden met zijn X79 oppermachtig en is op zoek naar een Cork 1720 om komende winter mee te doen in de lokale sportboot. Een mooie tweede plaats van Vossenjacht in de ORC B was er ook te noteren.

De steevaste club J/22's starten met een eigen klasse. De TSJ van Blewanus/Hollander gaf niet veel weg deze winter al was de laatste pot voor de Jee. Een mooie serie die meer J boot eigenaren moet kunnen brengen in winter 2011-2012.

In ORC A weer een paaltje voor de JPH van Jeroen Kop. De Drimmelse 3 J's aangevuld met andere toppers die overigens voor geen meter kunnen zingen waren weer lekker op dreef. De Figaro was lekker op snelheid en daar was niemand tegen opgewassen. De enige volger was de Boombastic die de laatse pot 32 seconden toe moest geven. JPH pakte de overall overwinnning van alle klassen, een mooie overwinning.

In de Cork klasse was het bal zondag. Met nog één pot te gaan was de voorsprong één puntje voor Koen van Gils en zijn bemanning. Op de spiegel syndicaat Pretraket Nile Dutch die om overall te winnen hier een paal moest noteren. Tussendoor fietst de Help olv Jacco Huijgen die de kids van WSV Biesbosch klaar aan het stomen is voor sportbootracing. Na een close start van de vloot was het inderdaad de Help vol in de aanval met Zelius en Eye love Racing van van Gils. Pretraket moest de eerste in de windse boei passen en ging als 4e rond. Na een zenuwenspel downwind met wisselende druk werd de strijd vol aangegaan met de top 4. Steeds was er een andere Cork aan de leiding waar de Help wat steekjes liet vallen. Pretraket profiterde maximaal en pakte na Zelius ook Eye Love Racing en was bewust op zoek naar de eerste plaats. Bij de beneden ton pakte deze opnieuw na twee shift's de leiding en gaf deze na een zenuwslopend kruisrak niet meer af en scoorde de broodnodige eerste plaats. Pretraket mag zich als eerste Cork 1720 Drimmels winterkampioen noemen. Bijbehorende eerste prijs was een deel van de vorig jaar verloren mast tijden de serie in de ORC. Iets wat als een grapje voor de kinderen begon is nu een lokale klasse met 9 boten op de lijn en diverse boten onderweg. Kids, lokale helden en fietsenmakers strijden hier om de eer, de mannen van Pretraket glunderde van oor tot oor als oprichters van deze fun.

Een mooie winter die werd afgesloten met een lentezon, met liveband en mooie prijzen voor de overall winnaars. Volgend jaar maakte de organisatie bekend dat de hoofdsponsor zich nog een winter heeft verbonden zodat er komende winter wederom een kwalitatief mooi evenement van start kan gaan. De organisatie kondigde zondag aan dat de formule in seizoen 2011-2012 unieke zaken zal bevatten. Geen enkele reden dus om naar Drimmelen te komen komende winter. Tot dan...

Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: