Van Uden Reco Stellendam Regatta verwelkomt Swan 45 klasse

Swan 45De Van Uden Reco Stelledam Regatta is al jaren de eerste zeilwedstrijd van het seizoen. In 2011 is zij ook de eerste wedstrijd waar de Swan 45 one design haar krachten onderling gaat meten. Een aantal vaste deelnemers starten dit jaar in de Swan 45. De klassenorganisatie heeft gemeld dat er zes Swan 45’s aan de start verschijnen.

Ook de beide hoofdsponsors hebben de overstap naar de Swan 45 gemaakt. Hawkeye (de vroegere Fatboy met Rob Reigwein van RECO) en De Van Uden Swan 45 (zie foto) wordt geschipperd door Harm Tiddens die al jaren als deelnemer in de MaxFun te vinden was. Daarnaast zullen Checkmate, Fantasticinaa en Samantaga om de eerste plek strijden.

Een telling van het aantal inschrijvingen tot nu toe laat een lichte toename zien, de organisatie gaat er van uit dat zo’n zevenhonderd zeilers de reis naar Marina Stellendam zullen maken.

In het format van de wedstrijden is ten opzichte van 2010 weinig veranderd. Er zal getracht worden voor alle negen eenheidsklassen, op de Hellevoetbaan, vier wedstrijden per dag te zeilen.

Na de wedstrijden kan iedereen evenals vorig jaar terecht bij verschillende standjes voor o.a. gebakken vis, mosselen, broodjes beenham en natuurlijk paaseieren! De Caribische band Faya Djang zal de avond muzikaal opvrolijken en een dj draait tot in de kleine uurtjes met door de zeilers gewenste muziek.

De thuisblijvers kunnen op de website, facebook en twitter de verrichtingen van de zeilers volgen. Verschillende comité leden zullen zo vaak mogelijk foto’s uploaden. Natuurlijk wordt er voor gezorgd dat de uitslagen ook snel on line staan. Gewoon meezeilen is natuurlijk het leukste!

Inschrijven is uitsluitend online mogelijk op www.vanudenreco.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: