SB3 wereldkampioenschap telt reeds 120 inschrijvingen

SB3 wereldkampioenschapHet ziet er naar uit dat het SB3 wereldkampioenschap in Torbay met zijn 120 inschrijvingen het grootste kielboot wereldkampioenschap ooit wordt. SB3 zeilteams uit 14 verschillende landen zullen van 16 t/m 20 mei 2011 deelnemen aan het SB3 wereldkampioenschap waarvan het gastland 70 inschrijvingen voor zijn rekening mag nemen. De andere 50 deelnemers komen uit: Australië, Zuid Afrika, Ierland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Zwitserland, Duitsland, Oekraïne, Rusland, Nederland en België.

Alle 3 voormalige SB3 Wereldkampioenen, Geoff Carveth (2008, Dun Laoghaire), Craig Burlton (2009, Cascais) en Jerry Hill (2010 Torbole), zullen dit jaar wederom strijden om de titel. Allen zijn Britten waardoor de beker nog nooit een ander land heeft gezien. Aan de rest om hier verandering in te brengen.

Het SB3 Wereldkampioenschap wordt georganiseerd door de Royal Torbay Yacht Club van 16 t/m 20 mei 2011. Een fantastische locatie want Torbay, aan de zuidwest kust van Engeland, wordt ook wel de Engelse Riviera genoemd vanwege de stranden en het milde klimaat.

Meer weten over het wereldkampioenschap en de SB3 klasse: http://lasersb3.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: