SB3 wereldkampioenschap telt reeds 120 inschrijvingen

SB3 wereldkampioenschapHet ziet er naar uit dat het SB3 wereldkampioenschap in Torbay met zijn 120 inschrijvingen het grootste kielboot wereldkampioenschap ooit wordt. SB3 zeilteams uit 14 verschillende landen zullen van 16 t/m 20 mei 2011 deelnemen aan het SB3 wereldkampioenschap waarvan het gastland 70 inschrijvingen voor zijn rekening mag nemen. De andere 50 deelnemers komen uit: Australië, Zuid Afrika, Ierland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Zwitserland, Duitsland, Oekraïne, Rusland, Nederland en België.

Alle 3 voormalige SB3 Wereldkampioenen, Geoff Carveth (2008, Dun Laoghaire), Craig Burlton (2009, Cascais) en Jerry Hill (2010 Torbole), zullen dit jaar wederom strijden om de titel. Allen zijn Britten waardoor de beker nog nooit een ander land heeft gezien. Aan de rest om hier verandering in te brengen.

Het SB3 Wereldkampioenschap wordt georganiseerd door de Royal Torbay Yacht Club van 16 t/m 20 mei 2011. Een fantastische locatie want Torbay, aan de zuidwest kust van Engeland, wordt ook wel de Engelse Riviera genoemd vanwege de stranden en het milde klimaat.

Meer weten over het wereldkampioenschap en de SB3 klasse: http://lasersb3.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: