Velux 5 Oceans: Brad Van Liew wint Ocean Sprint 3

Brad Van Liew finisht als eerste in de 6000 zeemijl lange sprint naar Punta del Este, een van de populairste vakantieoorden van Uruguay. De 43 jarige Amerikaan passeerde eergisteren de finishlijn in zijn Eco 60 Le Pinguin om 17u16 locale tijd en scoort hiermee zijn 3de overwinning op een rij in de 30.000 zeemijl lange Velux 5 Oceans zeilrace.

Ocean Sprint 3 bracht de Velux 5 Oceans vloot in een slordige 6000 zeemijl van Wellington in Nieuw Zeeland naar Punta del Este via Kaap Hoorn.

Voor de niet kenners onder ons: Kaap Hoorn is het zuidelijkst puntje van Zuid-Amerika, 55°56' zuid en 67°19' west. De kaap is geheel kaal, en de enige bewoning is een kleine bemande post, bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Het ronden van Kaap Hoorn wordt als een van de meest gevaarlijke zeilroutes ter wereld beschouwd. Vele zeiljachten zijn hier al vergaan.

www.velux5oceans.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: