Big Lift | TU Delft "Slag om Delft" matchrace evenement

Slag om DelftOp Zondag 22 mei zal in de Delftse binnenstad voor de zevende maal het spectaculaire J/22 matchrace evenement "Biglift Slag om Delft georganiseerd worden door de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach.

De wedstrijd is een matchrace in de bocht van het Rijn-Schie kanaal in Delft, genaamd de Zuid-Kolk. Er zal één tegen één gestreden worden tussen ijzersterke teams in de J/22’s van de D.S.W.Z. Broach.

ISAF grade 5
Dit jaar zal het evenement groter dan ooit worden, waarbij gericht wordt op deelname van maar liefst tien teams. Ook zal dit jaar het evenement weer een ISAF grade 5 krijgen.

Wat deze matchrace bijzonder maakt is dat hij in de binnenstad van Delft gevaren wordt. De wedstrijden zijn dus goed te volgen voor toeschouwers vanaf de kant. Vanaf 9u30 zal er begonnen worden met de eerste race. Eerst zullen de zeilteams worden opgedeeld in poules, waarna de beste tegen elkaar zullen strijden in een afvalronde.

Kijk voor meer informatie en de NoR op www.broach.nl/slag-om-delft

Tekst: Rikst Dijkstra

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: