Aankondiging nieuwe site Blank Sailing

Alle CR-zeilers juich. Er is beweging op het CR-front. De 'vergeten' categorie wedstrijdzeilers, volgens velen een hoopje amateurs die beter zo snel mogelijk de overstap naar het IRC-circuit zouden maken willen ze au serieux genomen worden, krijgt er immers een mooie nieuwe site bij. In Blankenberge zijn er mensen die zich duidelijk engageren én hun schouders willen zetten onder de organisatie en opvolging van CR-zeilwedstrijden.

In Blankenberge heeft men namelijk niet stil gezeten de voorbije winter. Goed een jaar na het ontstaan van de BlankRaces, een samenwerking tussen de drie zeilende Blankenbergse clubs, komt de aankondiging van de site www.blanksailing.be. Data, Notice of Race, resultaten en verslagen… op deze overkoepelende site vind je voortaan alle informatie omtrent de zeilwedstrijden die in Blankenberge worden georganiseerd. Daarnaast kan je er ook de volledige kalender van de CR-zeilwedstrijden raadplegen.

De BlankRaces zelf zijn wedstrijden gevaren onder de CR-ratingformule en staan open voor alle CR-gemeten jachten. De volledige kalender omvat 3 BlankRaces en de gekende CR Trophy die vanaf dit jaar terugkeert naar de ‘oude’ formule, gespreid over twee weekends.

Applaus op alle CR-banken en een uitdagende blik naar alle andere jachthavens en besturende yachtclubs. Alleen is het nu aan de cruiser rating-ers om hun aangevraagde meetbrief ook daadwerkelijk te gebruiken en hun kajuitzeiljacht in zoveel mogelijk wedstrijden in te schrijven. Gezien er jaarlijks letterlijk honderden meetbrieven worden afgeleverd, kan het niet anders dan druk worden aan alle CR-startlijnen ten velde. Toch?

Met dank aan Rob Vandenbergh.

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: