Weerbericht Goofies Race maart 2011

Weerbericht Goofies Race maart 2011Ongelooflijk maar waar! Het lijkt erop dat we eens met normale weersomstandigheden zullen kunnen zeilen. Tenzij hardnekkige mist nog roet in het eten komt gooien...

Algemene synoptische situatie:
Een hogedrukgordel strekt zich uit van Groenland, via de Britse Eilanden en de Lage Landen, tot Centraal Europa. Vannacht nestelt de hogedrukkern zich boven IJsland waardoor een sterk verzwakt koufront van over de Noordzee tot onze kusten kan doordringen. Morgenvoormiddag trekt de kern wat verder zuidwaarts en positioneert zich net ten noorden van de Britse Eilanden.

Weerbeeld:
De bewolking neemt morgenvroeg snel toe vanuit het noorden. Een groot deel van de dag is het zwaarbewolkt, maar het blijft droog. Tegen de avond komen er opnieuw opklaringen.

Zichtbaarheid:
Matig tot slecht zicht, wegens verspreide nevel en lokale mistbanken, in de loop van de namiddag met de aanwakkerende wind geleidelijk verbeterend.

Temperatuur:
Maxima rond 6°C.

Wind:
06 utc (07 uur lokale tijd): NO 5 kt
09 utc (10 uur lokale tijd): NO 7 tot10 kt.
12 utc (13 uur lokale tijd): NNO 10 tot 12 kt.
15 utc (16 uur lokale tijd): NNO 15 kt.
18 utc (19 uur lokale tijd): NO 20 kt.

Rukwinden: Rukwinden tot 50 km/u op het einde van de namiddag.

Met vriendelijke groeten,

Fritz Buyl
Marien Meteoroloog
www.weather4expeditions.com

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: