Ker 44 – de nieuwste IRC racer van Ker Design en Salthouse Boatbuilders

  • Author: Ice
    Date: ma, 07/03/2011 - 17:46
    Tags:

PtarmiganNiet onze gewoonte om gratis reclame te maken voor een nieuwe boot maar als er iets speciaals uit de mal geperst wordt mag iedereen het weten mijn gedacht. De Ker 44 Ptarmigan is het tweede IRC zeiljacht ontworpen door Ker Design en gebouwd door Salthouse Boatbuilders: hun eerste IRC boot was en is nog steeds de succesvolle Tonnerre de Breskens 3, die onlangs nog verkozen werd tot RORC Yacht of the Year 2010.

Zoals de Tonnerre is de Ptarmigan romp gebouwd met een sandwich constructie uit carbon en foam. De bovenbouw lijkt volgens mij sterk op die van de eerder geïntroduceerde Ker 11.5 maar dan met 'coffee grinder'.

Het dek van de Ptarmigan is even breed als dat van een TP52 en waarschijnlijk de breedste 44 voeter ooit gebouwd. De truuk is het nat oppervlak zo klein mogelijk te houden wanneer de boot rechtop in het water ligt en te vergroten wanneer er helling wordt gemaakt om zo meer stabiliteit te creëren.

De mast komt van Hall Spars in Nieuw Zeeland en de zeiltjes van Quantum Sails.

Ontworpen en gebouwd tegelijkertijd
Om er zeker van te zijn dat de boot tijdens de tewaterlating nog steeds cutting edge was werd de boot tegelijkertijd ontworpen en gebouwd.

“On a boat like this, because it’s a race boat, you don’t want to design it and then start building it, because it’s six months out of date at that point,” vertelt Simon Schofield van Ker Design ons.

We gaan Ker's jongste kunnen volgen in de Block Island Race, Block Island Race Week, de Vineyard Race en de American IRC Nationals, gevolgd door de Newport-Bermuda Race.

Bestellen doe je hier: www.salthouseboats.com

Bron: Ker Design & Salthouse Boatbuilders

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: