Vestas Sailrocket 2 doet splash

Vestas Sailrocket 2Zoals eerder hier aangekondigd heeft het SailRocket team op 8 maart zijn tweede generatie 'speed sailing boat' voorgesteld aan het grote publiek en voor de eerste keer water laten voelen. De Vestas Sailrocket 2 is ontworpen om beduidend sneller te zijn dan zijn voorganger en hij ziet er ook zo uit. Het uiteindelijke doel is het 'World Speed Sailing Record' breken dat nu op 55.65 knopen (103,06 km/u) staat.

De Vestas Sailrocket 2 wordt nu ingepakt om hem te verschepen naar Walvis Bay, de belangrijkste zeehaven van Namibië, waar de recordpogingen zullen starten in april.

www.sailrocket.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: