Evi Van Acker wint zilver tijdens Princess Sofia Trophy

Evi Van Acker wint zilver tijdens Princess Sofia TrophyEvi Van Acker (BEL) is in Palma de Mallorca als tweede geëindigd in de Laser Radial klasse van de Princess Sofia Trophy. De Gentse eindigde met 66 punten en moest zo enkel de Nieuw-Zeelandse Sara Winther (63 pnt.) laten voorgaan. De derde plaats was voor de Litouwse Gintare Scheidt (69 pnt).

Evi: "Ik ben zeer tevreden met zilver en met de race van vandaag. Ik kom 3 puntjes te kort voor goud, punten die ik gisteren heb laten liggen, niet vandaag." Lees meer via: www.evivanacker.be

Marit Bouwmeester (NED) valt niet in de prijzen
Na een spannende medal race wist Marit Bouwmeester in de Laser Radial-klasse geen medaille te halen. Bouwmeester eindigde als zesde in het algemeen klassement na een negende positie in de medalrace. Bouwmeester: "Ik ben alles behalve tevreden over afgelopen week. Het was lastig en ik baal ervan. Ik was wel blij dat ik bleef strijden, terwijl ik echt niet lekker in die boot zat. Ook deze medal race was teleurstellend. Ik word te laat wakker, het is al voorbij voordat ik het weet. Ik moet wat agressiever zijn de volgende keer. Om een medaille te winnen moest ik deze medal race winnen en heb ik grote risico's genomen. Helaas pakte dit niet zo uit als ik had gehoopt. Het is goed om fouten te maken, want daar leer je van, maar het blijft zuur."

Team Steven (NED) doet goede zaken tijdens medal race
Het heren 470-team Steven LeFevre en Steven Krol doet goede zaken dit evenement. Team Steven wist een plek in de medal race te bemachtigen en die race als tweede te finishen. Een goede prestatie, zij lieten veel wereldtoppers achter zich. In het algemeen klassement is het duo als achtste geëindigd. LeFevre na de wedstrijd: "Het ging heel erg lekker, het was een mooie race. We zeilden erg goed ons plan uit en hebben hard gewerkt. We hebben eruit gehaald wat erin zat met een achtste positie overall. De twee boten die nog in de buurt waren en die we konden inhalen, hebben we ingehaald. We zijn zeer tevreden. Vandaag is de verjaardag van onze Coach Sven Karsenbarg, dit is ons cadeau voor hem."

Bronnen: Simon Keijzer, Belga en www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: