Team New Zealand onthult hun Camper VO70

Camper VO70Op 10 april en meer dan een jaar geleden nadat Camper en Emirates Team New Zealand hun deelname confirmeerde in de Volvo Ocean race 2011/12 werd de gloednieuwe Volvo Open 70 voor het eerst uit de hal van Cookson Boats gehaald. De bouw van de Camper nam negen maanden in beslag en stond onder leiding van hoofdontwerper Mercelino Botin.

Gedurende 12 maanden heeft een kerngroep van Emirates Team New Zealand (ETNZ) gewaakt over de tijdslimiet en het budget. Het team gaat nu de laatste hand leggen aan de bouw. De ontbrekende vitale onderdelen zoals de kiel zullen deze week gemonteerd worden. Na de tewaterlating gaat de mast erop. De eerste zeiltests zouden aan het eind van deze week moeten starten.

Grand Dalton, de grote baas van ETNZ vertelt: "Dit is een grote dag voor ons als een team. Iedereen heeft zich 100% ingezet om de Camper op tijd te leveren en dit in slechts negen maanden nadat we begonnen zijn met de bouw.”

Voor het bedrijf Camper is dit de eerste stap in Ocean Racing. Camper oprichter en voorzitter Lorenzo Fluxá is zeer enthousiast over de gebeurtenissen van vandaag: “Dit is een historisch moment voor iedereen bij Camper en het begin van een nieuw avontuur voor ons merk.”

Bronnen: www.camper.com en www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: