Cursus meteo en strategie voor wedstrijdzeilers

Cursus meteo en strategie voor wedstrijdzeilersOp donderdag 26 mei 2011 organiseert het RNSYC Sail Training Centre in Oostende een cursus meteo en strategie voor wedstrijdzeilers. Deze cursus is een een onderdeel van drie aparte modules "Meteo voor watersporters gegeven door hydro-meteoroloog Fritz Buyl.

Fritz Buyl is professioneel meteoroloog verbonden aan het KMI en Weather4expeditions. Hij routeerde onder meer Peter Laureyssens en Michel Kleinjans. Daarnaast begeleidde hij de expedities "In the wake of the Belgica" van Dixie Dancercoer en "Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO. Als routeur geeft hij algemeen en op maat gemaakt weerkundig advies en meteotactische opties aan zeezeilers, wedstrijdzeilers en via www.clubracer.be voor de aanvang van belangrijke zeilwedstrijden in de Benelux

De cursus meteo en strategie voor wedstrijdzeilers is de 3de module van het complete pakket "Meteo voor watersporters" en spitst zich toe op weerkunde voor wedstrijdzeilers (rond de boeien). Analyse van het wedstrijdwater. Oefeningen, voorbeelden en toepassingen.

De 3 aparte modules:

  1. Algemene weerkunde voor watersporters (14-05-11)
  2. Introductie tot routage en tochtplanning (19-05-11)
  3. Meteo en strategie voor wedstrijdzeilers (26-05-11)

Voor wedstrijdzeilers is zijn de modules 1 + 3 de meest aangewezen optie. Vanzelfsprekend kan u ook voor de drie modules inschrijven.

Tarieven
Deelname aan alle cursusmodules:  50€ voor RNSYC leden  en 75€ voor niet-leden.
Deelname per module : 20€ voor RNSYC leden en 30€ voor niet-leden.
De cursus wordt digitaal aangeleverd na inschrijving en betaling en is in deze prijzen inbegrepen. Wil u echter liever een papieren versie van de cursus, dan is deze verkrijgbaar aan € 45.

U kan inschrijven via het secretariaat op +32 (0) 59 430 694 of via secretariaat@rnsyc.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: