Camper showt haar kleuren in de haven van Auckland

Camper VO70Emirates Team New Zealand’s VO70 Camper heeft vandaag haar eerste zeiltest ondergaan vanuit de haven van Auckland (NZL). Aan boord waren schipper Chris Nicholson, 11 bemanningsleden en 12 technici waaronder de ontwerpers, ingenieurs en hardware specialisten om het resultaat van 12 maanden bouw te verifiëren.

De inspiratie voor het kleurenschema van de Camper VO70 komt van 'dazzle painting' een methode die vooral op oorlogsschepen werd gebruikt in de eerste wereldoorlog. Met elke zeilwissel zal er een ander kleurenpalet ontstaan.

Camper VO70

Wegens de licht weer condities konden de lokale cameramensen en fotografen geen actiebeelden maken maar ze krijgen nog kansen want in de eerst komende 10 dagen gaat de Camper VO70 nog meer zeiltesten ondergaan vanuit Auckland.

Op 9 mei vertrekt de Camper voor zijn kwalificatiereis van 2000 zeemijl om te mogen deelnemen aan de Volvo Ocean Race.

Camper is de eerste Volvo Open 70 die te water gelaten wordt voor de 2011/12 Volvo Ocean Race.

Camper VO70

www.camper.com
www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: