24 Uurs Zeilrace 2011 start enkel op zoet water

24 Uurs ZeilraceVanaf 2011 gaat de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace enkel op zoetwater van start. Dat betekent dat er op 26 augustus 2011 niet in zestien, maar in vijftien locaties langs het IJsselmeer en Markermeer gestart kan worden. De tactische keuze voor directe stroomvoordelen op het Wad en de Noordzee behoort daarmee tot het verleden. Inmiddels is de inschrijving een week open en staat de teller op 73.

'Door de buitendijkse startplaatsen te schrappen, willen we iedereen gelijke kansen geven. Ze kunnen evengoed nog naar stromend water, maar die optie wordt dan wat minder bepalend voor de einduitslag dan voorheen", aldus Dinand de Ridder, voorzitter van het 24 Uurs organisatiecomité.

Inschrijven voor het (naar eigen zeggen, nvdr.) grootste kajuitzeilevenement van Nederland is mogelijk via de website www.kustzeilers.nl/24uurs/index.html

Foto: Finish 24 Uurs Zeilrace 2010 © Ronald Koelink
Tekst: Diana Bogaards

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: