26ste Magic Marine International Easter Optimist Regatta

Magic Marine International Easter Optimist RegattaVan 22 t/m 25 april organiseert Watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 26ste Magic Marine International Easter Optimist Regatta. Dit jaar zullen rond de 250 deelnemers (jongens en meisjes) uit meer dan 10 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven.

De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement zeer hard en er moest al snel een maximum van 270 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Magic Marine Easter Regatta mee te mogen doen. De deelnemende landen zijn dit jaar Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Tsjechië, Portugal, Ierland, België, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland.

De deelnemers worden ook dit jaar in 6 groepen verdeeld, welke afwisselend tegen elkaar varen. Op vrijdagmiddag gaat het evenement van start met de eerste twee races. De hele week voorafgaand aan het evenement zijn er deelnemers uit diverse landen aan het trainen om te wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag 23 april staan er 3 wedstrijden op het programma en zondag zullen er wederom 3 wedstrijden gevaren worden. Na de races van zondag worden aan de hand van het klassement de 3 groepen, goud, zilver en brons, voor de 2 finale races van maandag vastgesteld. Na deze 2 wedstrijden zal dan bekend zijn wie de titel overneemt van de, Fabian Graf, de winnaar van vorig jaar.

De watersportvereniging Braassemermeer (Roelofarendsveen) is een actieve vereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en (nationale en internationale) zeilwedstrijden. De vereniging heeft ruim 900 leden, waaronder winnaars van Olympische titels, de Volvo Ocean Race en de America’s Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer.

Dagelijks worden de uitslagen en foto’s op de website geplaatst.

Meer informatie over de vereniging en de wedstrijden vindt u op de onderstaande websites: www.braassemermeer.nl, www.optimist.nl en www.magicmarine.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: