Doop nieuwe Formule 18 catamaran in de Amstel

Formule 18 wedstrijdcatamaran van Team Delta LloydDinsdag 19 april is de nieuwe Formule 18 wedstrijdcatamaran van Team Delta Lloyd gedoopt. Team Delta Lloyd bestaat uit de voormalig wereldkampioenen Coen de Koning en Thijs Visser. Met de nieuwe boot gaat het zeilduo, na de beschadiging van hun vorige boot, vol vertrouwen het wedstrijdseizoen in.

De doop vond plaats in de Amstel, naast het Amsterdamse kantoor van Delta Lloyd. Delta Lloyd is ook dit jaar hoofdsponsor van het zeilduo. Aansluitend aan de doop maakten de topzeilers het Amsterdamse water naast Delta Lloyd onveilig. Deze week nog vertrekt Team Delta Lloyd naar Carnac in Frankrijk waar zij de Eurocat 2011 zullen zeilen.

Koen van Niftrik, manager merk & sponsoring Delta Lloyd: ”Deze jongens zijn professioneel, ambitieus en bijzonder enthousiast. Het catamaran zeilen is enorm dynamisch en verdient erkenning. We wensen Coen en Thijs veel succes tijdens dit wedstrijdseizoen met hun nieuwe boot. We hebben veel vertrouwen in ze en blijven ze ondersteunen.” Team Delta Lloyd won in 2009 de prestigieuze Conny van Rietschoten Trofee in de categorie internationaal en Olympisch wedstrijdzeilen en surfen.

Team Delta Lloyd

Vorig seizoen beschadigde de romp van hun boot. Als dank voor de betrokkenheid van Delta Lloyd schonken de zeilers de oude romp aan Delta Lloyd. Koen van Niftrik: ”We zullen de romp een mooie plek in ons gebouw geven. Elke keer als we er langs lopen denken we even aan de mannen op het water!”

In februari van dit jaar testte het team de nieuwe boot in Thailand, waar hij gemaakt is. Coen de Koning: ”Het is altijd spannend hoe een nieuwe boot uitvalt. En we zijn erg tevreden. Deze boot is stijver, dat is een verbetering. En we hebben een nieuw grootzeil, dat is ook een verbetering ten opzichte van vorig jaar. We gaan dus met veel vertrouwen dit wedstrijdseizoen tegemoet.” Komend weekend vaart Team Delta Lloyd een wedstrijd in het Franse Bray-Dunez. Daarna rijden zij door naar Carnac. Zij zullen daar de Eurocat 2011 zeilen, één van de belangrijkste catamaran evenementen waar meer dan driehonderd boten zullen starten.

Foto boven: Koen van Niftrik (manager merk & sponsoring Delta Lloyd), Thijs Visser (bemanning), Coen de Koning (stuurman).
Tekst: Patricia Wouda

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: