Marit Bouwmeester begint met twee overwinningen tijdens Franse Olympische zeilweek

Marit BouwmeesterDe in Scheveningen wonende Marit Bouwmeester (22) wint de twee openingswedstrijden in de Laser radial klasse tijdens de Semaine Olympic Francaise in Hyeres. Met dit resultaat gaat Bouwmeester aan de leiding in een veld van bijna 100 zeilsters.

Marit Bouwmeester genoot van de weersomstandigheden en haar resultaat. Er stond gemiddeld 15 knopen wind uit het oosten (windkracht 4 beaufort). “Heerlijk, wat een top dag. Lekker zeilen. Eindelijk stabiele wind. Morgen wordt weer zeewind verwacht, dus dan moeten we weer geduld hebben,” zei het Friese zeiltalent met een tevreden grijns.

Coach Mark Littlejohn was ook tevreden. “Het is nog maar de eerste dag dus we gaan niet te vroeg juichen. Maar ik ben heel tevreden met haar starts. Daar hebben we de hele afgelopen week op getraind. Ik denk dat we meer dan 70 starts geoefend en gedrild hebben. Ze kwam twee keer met ruime voorsprong over de lijn. Ze heeft heel volwassen gezeild.”

De 97 zeilsters in de Laser radial klasse starten in twee willekeurig ingedeelde velden en worden na drie dagen zeilen ingedeeld in een ‘gold’ en een ‘silver’ fleet. Dan volgen nog twee dagen kwalificatieraces met als afsluiter een medal race op vrijdag 29 april. Bouwmeester haar grote concurrent is de Franse Sarah Steyaert, de wereldkampioen uit 2008 en de Belgische Evi van Acker die tweede werd in tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd in Palma de Mallorca.

http://sof.ffvoile.net/
Foto © Guillaume Durand

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: