Broer en zus Bouwmeester staan er goed voor in het Franse Hyères

Laser klasseISAF Wereldbeker zeilen in Olympische klassen. Er stond gisteren 25 april drie races op het programma omdat de verwachting is dat de rest van de week nog minder wind zal staan. Maar ook gisteren werd gestart met een onstabiele wind.

Marit Bouwmeester geeft terrein prijs
Delta Lloyd Kernploeg zeilster Marit Bouwmeester staat op de vijfde plaats in het algemeen klassement in de Laser radial. De eerste twee races van Bouwmeester waren redelijk goed.

Het Friese zeiltalent scoorde een vijfde en een elfde plaats. Race vijf werd ze 27ste. Dit slechtste resultaat hoeft Bouwmeester niet mee te tellen in het tussenklassement. Daarmee staat ze vijfde.

Marit Bouwmeester zei na afloop. “Dit was een lastige dag. Je moest vandaag echt goed starten en dat deed ik niet. Zeker die derde race. Dan kom je veel verkeer tegen en dan maak ik het mezelf erg moeilijk. Morgen beter starten en beter positioneren in het eerste kruisrak. Verder moet ik mijn eigen ding blijven doen.”

Coach Mark Litteljohn. “Twee goede races en een slechte start in race drie. Dan zijn er in deze windkracht weinig mogelijkheden om in te halen op techniek. Maar we moeten zorgen dat we in de buurt van het podium blijven, dat is belangrijk.”

Roelof Bouwmeester doet goede zaken in Laser klasse
Ook Roelof Bouwmeester staat er goed voor in de Laserklasse met een vierde plaats van de meer dan 150 deelnemers. Zijn trainingsmaatje uit de Delta Lloyd kernploeg Rutger van Schaardenburg staat op een 23ste plaats.

Roelof Bouwmeester zei: “Het was geen makkelijke dag, maar dat geldt voor iedereen. Maar dit is zeker geen slecht resultaat. Ik ben heel tevreden.”

“Wat het geheim is? Ik weet waar ik mee bezig ben en daar hou ik mee aan. De afspraken die ik met mezelf maak voer ik uit. En het is mooi om te constateren dat, als ik dat doe, met de besten mee kan komen. Dat neem ik mooi mee als een bevestiging.”

“De condities waren moeilijk inderdaad. In race vier werd ik zeventiende. Dan ben ik wel nog steeds tevreden met hoe ik heb gezeild maar dat was wel een verkeerde inschatting.”

Schmitter revancheert zich in 2.4mR
Schmitter sloot de dag af met een overwinning in race vier. Zodra vijf races zijn gevaren kan de Hagenaar zijn slechtste resultaat, een diskwalificatie, aftrekken. Maar dan nog ziet het er naar uit dat Schmitter alles uit de kast moet halen om Damien Seguin (FRA) in te halen. De Fransman heeft deze week nog geen misstap gemaakt en gaat met maar vijf punten aan de leiding in het tussenklassement.

Stevens goede dag maar teveel gezeur in de 470 klasse mannen
470 zeilers Steven LeFevre en Steven Krol hadden een goede en een slechte dag. Team Steven staat 11de in het algemeen klassement. De Stevens staan een punt voor op Team Coster.
“Goed gezeild maar teveel gedoe. Een gele vlag van de jury op de startlijn van de eerste race van de dag,” zei een mopperende Steven Krol. “Vervolgens een derde plaats, maar het blijkt achteraf dat we te vroeg gestart zijn, wat wij aanvechten. En in de laatste race scoorden we een zevende plaats maar we hebben nog een protest van een Argentijn.” Stuurman Steven LeFevre zei “Dat protest gaan we eerst aanvechten dat hoeven we niet te verliezen.”

Niet kernploegleden: Postma sterk
In de Finn klasse staat Pieter-Jan Postma derde in het tussenklassement met maar een punt achterstand op de leider in het klassement de Engelsman Giles Scott en op gelijke punten met zeilfenomeen Ben Ainslie (GBR).

http://sof.ffvoile.net/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: