Deltaweek 2011 brengt meer activiteiten in de havenplaatsen

Deltaweek 2010Tijdens de 41ste Deltaweek zullen er meer activiteiten plaatsvinden in de havenplaatsen waar de vloot langs trekt. Gedurende de week racen de deelnemers via Sint Annaland, Wemeldinge en Yerseke naar Colijnsplaat voor het tweede wedstrijdweekend. De lokale verenigingen zetten zich in om op de bewuste dagen onder meer avondwedstrijden en braderieën te organiseren. Ook aan de jeugd wordt ruimschoots aandacht besteed. Van 1 tot en met 10 juli 2011 moet Zeeland in het teken van de Deltaweek staan.

De grote aftrap is het eerste weekend van 2 en 3 juli in Zierikzee. De op zaterdag geplande Zeeland Regatta is dit jaar een krachtmeting van bedrijventeams. De wedstrijdzeilers varen dan op de Oosterschelde de Deltaweek Races. Die staan open voor eenheidsklassen (J22, J24, J109, J80, Laser SB3, MaxFun 25 en de Melges 24), gemeten (ORC en IRC) en ongemeten jachten, Rond- en Platbodems en klassieke schepen. En zoals inmiddels gebruikelijk wordt de sportieve competitie 's avonds opgeluisterd met een groots muzikaal programma.

Op de eerste dag van de door-de-weekse wedstrijdserie tellen de avondraces in Wemeldinge mee voor het klassement van 6 juli.

ONK First 31.7
De First 31.7-klasse houdt in het tweede wedstrijdweekend van de Deltaweek haar Open Nederlands Kampioenschap. Dat begint op vrijdag 8 juli met het ONK First 31.7 Duo handed tijdens de Veronicarace op de Noordzee. Terug in Colijnsplaat gaan de teams op 9 en 10 juli om de titel strijden.

Van 8 tot en met 10 juli strijden tevens de ORC-klassen om het Klassenkampioenschap Zuid.

Programma DELTAWEEK Races 2011

1 juli Aanbrengwedstrijd (Krammersluis-Zierikzee)

2 juli Zeelandwedstrijden I (Zierikzee)

3 juli Zeelandwedstrijden II (Zierikzee)

4 juli Buutengaetsrace (Zierikzee - Sint Annaland)

5 juli Sint Annaland - Yerseke

6 juli Yerseke - Wemeldinge

7 juli Onrustrace (Wemeldinge - De Val)

8 juli Veronicarace (Roompotsluis - Roompotsluis)

9 juli Zaterdagwedstrijden (Colijnsplaat)

10 juli DELTAWEEK finale(Colijnsplaat)


De inschrijvingen zijn open en aanmelden kan kan via de website www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: