Van Uden Reco Stellendam Regatta geplaagd door onstabiele wind

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2011Afgelopen weekend werd de Van Uden Reco Stellendam Regatta in zonnecrème factor 50 condities gezeild. Voor de wedstrijdleiding een nachtmerrie om voor de IRC en ORC klassen goede windward leeward banen te organiseren. Meermaals gebeurde het dat er aan de start een stabiele NO wind stond terwijl aan de benedenwinds boei de zeebries woei en voor een NW wind zorgde. Dit zorgde voor lange uitsteltijden, afgebroken wedstrijden en inkortingen van de baan.

Niettegenstaande dit alles kon men over het ganse weekend toch vier wedstrijden in de gemeten klasse en zes in de eenheidsklassen wegschieten, deze laatste hadden minder last van de zeebries.

Swan 45 vanUden wint IRC 1 klasse
Het nieuwe vanUden zeilteam met de Swan 45 scoorde afgelopen weekend verrassend hoog in de IRC 1 klasse. Met niemand minder dan Guideon Messink en Frans Hinfelaar aan boord versloegen ze de ervaren Swan 45 'Checkmate' van Peter de Ridder (NED) met maar liefst 7 punten. De Checkmate liet alles liggen in de eerste race waar zij net voor de finish in een windstilte geparkeerd lagen en slechts negende werd. Omdat er maar 4 manches gezeild werden en dus geen aftrek, waren ze allemaal even belangrijk in de serie. De Swan 42 Baraka GP van de H.J Graaf (NED) werd derde.

Swan 45 vanUden beste IRC 1 bootSwan 45 vanUden beste IRC 1 boot

Nieuwe Shark domineert IRC 2 vloot
De gloednieuwe Belgische First 35 van Christopher Van den haute kon de wind goed vinden afgelopen weekend. Het zeilteam aan boord van de Shark kon maar liefst drie van vier manches op hun naam schrijven en wonnen met 7 punten voorsprong op de Stern 33 'A Boen' van Johan Bol (NED) die tweede werd. De First 36.7 'Aquavitesse' met schipper Joris van der Ven (NED), die in de laatste manche nog een paaltje scoorde, moest zich tevreden stellen met een derde plek, de BFD in de derde manche deed hen de das om.

Shark domineert IRC 2 vlootShark domineert IRC 2 vloot

Touch of Glory wint met vier paaltjes in ORC 1
Het terug van weggeweest ClubRacer Zeilteam wint met de First 40.7 'Touch of Glory' alle 4 manches in de ORC 1 klasse. De X-41 'Roaring X' van Ad Lagendijk (NED), die tweede werd, zeilde in de laatste manche een sterke wedstrijd en kon voor de Touch of Glory finishen, maar moest het afleggen in gecorrigeerde tijd.

Touch of Glory wint in ORC 1Touch of Glory wint in ORC 1

Quantum Racing de sterkste in ORC 2
De J/33 'Quantum Racing' van Jeroen van der Velden (NED) won met gelijke punten van de J/35 New Frontier van Jan Bart (NED).

Zeilmakerij.com verslaat Beau Bateau in ORC 3/4/5
Met slechts een puntje verschil versloeg de Dufour 34 ' Zeilmakerij.com' van Wessel van der Werf de al jaren sterk gezeilde First 300 'Beau Bateau' van Henk van Zweden (NED).

DRS.X de snelste X-35
DRS.X van Cees Wierenga (NED) gestuurd door Berend-Jan Edens (NED) was drie van de vier wedstrijden de snelste en won met vier punten voorsprong op de The Untouchables van Coen Wohrmann (BEL), die met een bijna volledige gelegenheidsbemanning zeilde.

DRS.X de snelste X-35DRS.X de snelste X-35

Stripes de snelste J/22
De Stripes van Menno Bron (NED) wint met een puntje voorsprong op de Mr. Henri van Wouter Kollman (NED).

Rivium zeer sterk in de Laser SB3
De Rivium van Paul Gast (NED) zeilde met vier paaltjes een zeer sterke serie en wint met vijf punten voorsprong op de Los Zapateros van Alex Schoenmakers (BEL), Belgisch kampioen SB3.

Rivium zeer sterk in de Laser SB3Rivium zeer sterk in de Laser SB3

Maximizer wint in de MaxFun 25 klasse
De sterk wisselende resultaten in de MaxFun 25 klasse bewijst dat de vloot aan mekaar gewaagd was. De Maximizer van John de Van won met een punt voorsprong op de MXTC van Marco van Driel.

Rapid Sugar wint in de Melges 24
Frank Lieve won met zijn Raid Sugar drie manches en zeilde niet slechter dan een tweede plek. Rekening houdend met een aftrekwedstrijd winnen ze met vier punten voorsprong op de Peak van Ben Koppelaar.

J/80 klasse gewonnen door Jot
De Jot van A Meck schreef bijna alle manches op zijn naam in de J/80 klasse en won, na één aftrekwedstrijd, met vier punten voorsprong op de Jill van Walther de Block.

Baan Chang snelste First 31.7
Baan Chang van Dirk Van Rompuy wint met twee punten voorsprong van de The First One van T. Ossewaarde die een OCS aan ze broek kreeg in de vierde manche.

Alle uitslagen uit de 12 klassen en veel foto's via www.vanudenreco.nl
Foto's © Anton Van de Koppel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: