Nieuw Zeelandse overheid pompt 39 miljoen $A in America's Cup campagne

Team New ZealandVeel geroezemoes onder de Nieuw Zeelandse bevolking na de confirmatie van Team New Zealand dat ze in 2013 aan de startlijn wil verschijnen voor de America's Cup, en dit op de rug van de belastingbetaler. Onafhankelijke rapporten zouden serieuze financiële voordelen aantonen uit vorige America's Cup avonturen. Allemaal goed en wel. Maar er is een grote 'als'.

Enkel en alleen wanneer Team New Zealand de America's Cup wint komen de voordelen pas hun kant oprollen. Verliezen ze dan zitten ze met een enorme financiële kater. Een serieuze gok van de Nieuw Zeelandse overheid want de Europeanen zijn al decennia lang heer in meester in het catamaran zeilen en alleen winnen is goed genoeg.

De uitdaging voor Team New Zealand zal nu niet alleen meer op het water zijn maar moet deze keer ook de publieke opinie aan zijn kant krijgen. Een Down Under maatschappelijk debat rond de America's Cup is geboren.

De nzherald.co.nz brengt het in een interessant perspectief:
http://www.nzherald.co.nz/yachting/news/article.cfm?c_id=106&objectid=1…

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: