49er discovery day

49er discovery dayAltijd al eens willen zeilen met een Olympische 49er maar heb je nooit de kans gehad? Dan is nu het moment aangebroken want op zaterdag 7 mei 2011 organiseert de Nederlandse 49er klasse in samenwerking met jachthaven Bruinisse een open dag voor de 49er.

Heb je niet de zeebenen om een 49er de baas te blijven, niet getreurd want je kan ook alles meebeleven vanaf het toeschouwers/startschip. Iedere 20 minuten zal er een pendeldienst varen vanaf de tanksteiger bij het havenkantor naar de toeschouwersboot.

Wil je echter zelf de actie beleven? Neem dan je wetsuit of droogpak mee en ervaar een van de spectaculairste 2-persoons skiffboot in de wereld.

Programma:

 • 10u30 – 12u00 Optuigen en bewonderen van de 49ers bij het havenkantoor
 • 13u00 – 16u00 De 49ers live in actie te zien van de toeschouwersboot
 • 13u00 – 16u00 Meezeilen met de 49er, aangeven tijdens het optuigen (trapezebroeken zijn aanwezig)

Technische gegevens 49er:

 • Totale lengte: 4,99m
 • Giek: 2,9m
 • Gewicht romp: 70kg
 • Grootzeil en fok: 21,2m²
 • Asymmetrische spinnaker: 38m²
 • Ontwerper: Julian Bethwaite

www.49er.nl
www.skiffbenelux.com
www.jachthavenbruinisse.nl

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: