Nederlandse matchrace dames en Pieter-Jan Postma pakken brons tijdens ISAF wereldbeker in Hyères

Nederlandse matchrace dames pakken brons tijdens ISAF wereldbeker in HyèresDe Nederlandse kernploegzeilsters Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen (foto) pakken de bronzen plak tijdens de ISAF Wereldbeker wedstrijden in het zuid Franse Hyeres. Ook Pieter-Jan Postma (NED) ging met een bronzen medaille naar huis. Voor Postma was dit resultaat ook goed voor een volle Olympische nominatie.

Team Groeneveld, Mulder en Witteveen, 3e in Matchrace, Elliot
Renee Groeneveld: "Het ging vandaag heel goed tegen het Franse damesteam Leroy. We hadden het een beetje spannend gemaakt door de eerste wedstrijd te verliezen. We lagen een stuk voor, maar wij pakten de favoriete rechterkant niet in het tweede kruisrak en toen kwamen ze ons voorbij. Dus, we moesten de tweede en derde wedstrijd winnen. En dat hebben we gedaan."

Merel Witteveen: "We waren vandaag duidelijk scherper."

Mandy Mulder: "Dit is positief voor het verdere vervolg van het seizoen. Het geeft veel vertrouwen. We hebben er zin in om hiermee door te gaan!"

Pieter-Jan Postma, 3e in de Finn klasse
"Ik ben er weer helemaal! Ik had behoorlijk wat spanning. Mijn doel was om hier bij de eerste drie te eindigen en dat is gelukt! Mijn concurrenten zijn allemaal veel lichter, het was een licht weerevenement en om dan met dit lichte weer te presteren is top!"

Het Watersportverbond zal Pieter-Jan Postma naar aanleiding van deze nominatieprestatie officieel voordragen voor een Olympische nominatie bij NOC*NSF.

Pieter-Jan Postma pakt brons tijdens ISAF wereldbeker in HyèresPieter-Jan Postma pakt brons tijdens ISAF wereldbeker in Hyères

http://sof.ffvoile.net

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: