Nieuwe samenwerking Team Coster en Watersportverbond

Team CosterHet Watersportverbond en de zeilende broers Sven en Kalle Coster (NED) slaan een nieuwe weg in. Beide partijen zijn van mening dat betere prestaties mogelijk zijn als Team Coster verder gaat zelfstandig opererend 'merkenteam' in de Olympische 470 klasse. Tot recent werkten de zeilende broers samen met de Nederlandse kernploegcoach Sven Karsenbarg, bij gratie van Delta Lloyd, die ook 470-zeilers en kernploegleden Steven LeFevre en Steven Krol onder zijn hoede heeft.

In het kort komt het erop neer dat de Costers vanaf 1 april 2011 tot en met september 2012 zelf verantwoordelijk zijn voor de invulling van hun programma en de financiering ervan en dat vader Dick Coster de begeleiding weer overneemt. Karsenbarg blijft kernploegcoach van LeFevre en Krol.

Het Watersportverbond blijft Team Coster ondersteunen met een financiële bijdrage en de kennis van beschikbare specialisten. Tevens stelt het Watersportverbond kosteloos de boten en huidige zeilgarderobe beschikbaar.

De ondersteuning en bijdrage van het Watersportverbond wordt elke drie maanden geëvalueerd op basis van sportieve prestaties van Team Coster. Verder heeft het Watersportverbond als voorwaarde dat Team Coster een goed onderbouwd sporttechnisch plan overlegd met een sluitende begroting.

Kalle Coster is enthousiast. “Op deze manier kunnen we, op weg naar London 2012, werken op de manier waarin wij geloven zonder dat we steun van het Watersportverbond verliezen. We laten het verleden achter ons. Zowel de bond als wij kijken positief naar de toekomst en onze samenwerking.”

De jongste Coster legt verder uit: “Het is voor ons een bewuste keuze om financieel een stap terug te doen met als gevolg dat wij het gevoel hebben dat we ons doel, een medaille op de Olympische Spelen van London 2012, kunnen bereiken. Oh ja, ik wil natuurlijk vermelden dat we naast onze huidige sponsors op zoek zijn naar een nieuwe partners voor Team Coster.”

Hessel Evertse hoofd topzeilen van het Watersportverbond is tevreden over de nieuwe afspraken. “We kwamen na de evaluatie in februari tot de conclusie dat Team Coster beter af zou zijn als onafhankelijk team. We hebben deze constructie in het verleden ook al eens met succes opgetuigd bijvoorbeeld met Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis in de Tornado klasse. Het Watersportverbond, als zeilsport promotor, is voorstander van merkenteams. Zolang ze goed georganiseerd zijn, hun afspraken nakomen en de sport en sponsors positief uitdragen.”

www.watersportverbond.nl/topzeilen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: