Nederlandse zeilers doen goede zaken in Palma de Mallorca

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester (Laser Radial), Rutger van Schaardenburg (Laser), Thierry Schmitter & Barend Kol (2.4mR) en het matchrace-team van Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen deden goede zaken tijdens de tweede dag van de Pricess Sofia Trophy op het Spaanse Mallorca.

Marit Bouwmeester voorlopig 2de
In de Laser radial klasse staat Marit Bouwmeester (NED) voorlopig op een 2de plaats. Bouwmeester zeilde een 3de en 4de plek vandaag.

Evi Van Acker (BEL) kan haar monsterscore van gisteren niet herhalen en zeilt een 16de en 4de plek en zakt van haar leiderspositie naar een 4de plaats in het tussenklassement.

Nederlandse matchracers voorlopig 3de in hun poule
Merel Witteveen: "We hebben vandaag 2 van de 4 wedstrijden gewonnen. Totaal in onze poule dus 5 gewonnen wedstrijden en hiermee staan we 3de in de poule. Morgen begint de repecharge (herkansingen). We zaten in een zeer sterke poule, dus er is nog niks aan de hand. Door een foutje bij de start tegen het Duitse team verloren we die wedstrijd. Wel hebben we van de Australiërs gewonnen. Die staan 1ste op de wereldranglijst, dus dat biedt weer perspectief voor morgen!

Schmitter en Kol domineren 2.4 mR klasse
Paralympisch zeilers Thierry Schmitter (NED) en Barend Kol (NED) deden wederom goede zaken in de 2.4 mR klasse. Schmitter scoorde een 1ste en een 3de plek en gaat daarmee aan de leiding in het klassement. Kol draaide die score om (3 en 1) en staat 2de.

Belgisch 49er duo scoort 2x een 3de plek
Veel progressie tijdens dag 2 voor Yannick Lefebvre en Mathieu Janssens in de 49er, in de eerste race van vandaag zeilen ze nog een 32ste plaats en in de race 3 en 4 persen ze er 2x een 3de plek uit. Ze stijgen in het tussenklassement naar plaats 34.

Berkhout en Kyrankou groeien naar elkaar toe
Het gelegenheidsduo Lobke Berkhout (NED) en de Griekse Afrodite Kyrankou staan met een 9de en 25ste plek voorlopig 11de in het klassement. Berkhout: "Het ging beter dan gisteren, ook al is dat aan de uitslagen niet te zien. De samenwerking was beter, we snapten elkaar beter. In de eerste race vandaag gingen we goed van start en zeilden we goed. De tweede race hadden we een slechte start, konden we nog wat goedmaken, maar moesten we het uieindelijk doen met een 25ste plek."

Rutger van Schaardenburg scoort in Laser-klasse
Rutger van Schaardenburg (NED) wist vandaag met een 6de en 2de plek te stijgen naar de 5de plek op de ranglijst van de Laser-klasse. Roelof Bouwmeester begon de dag goed met een 3de plek, maar werd 19ste in de tweede race van vandaag en staat daardoor voorlopig 28ste. Nog steeds een zeer goed resultaat in het sterke Laser-veld.

Team Steven (NED) heeft wind in de zeilen
Steven LeFevre en Steven Krol zijn gestegen naar een 14de plek overall. Team Steven won zijn eerste race vandaag en werd 15de in race 2.

Sven & Kalle Coster (NED) hadden het zwaarder in de lichte omstandigheden op dinsdag en staan, na een 9de en 27ste plek, voorlopig 19de.

www.trofeoprincesasofia-mapfre.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: