Evi Van Acker als tweede de Gold fleet in tijdens de Princess Sofia Trophy

Evi Van AckerZowel vandaag als gisteren werd de eerste race gezeild met wind uit NO en de tweede met zeewind. “Dus...veel wind, afnemend tot niets, helemaal draaien en weer opkomen: veel wachten met andere woorden” lezen we op het blog van Evi Van Acker. Ze zeilde een tweede en elfde plek. Na 6 races en 1 aftrek klimt Evi naar een tweede plek in de Gold fleet, achter Paige Railey (USA) en voor Marit Bouwmeester (NED).

Wisselvallige resultaten voor de Nederlanders
De Nederlandse kernploegleden zetten vandaag wisselende resultaten neer. De draaiende wind maakte het voor een deel van de Nederlanders lastig op het Spaanse water.

Zware dag voor Marit Bouwmeester (NED)
Vandaag een lange dag voor de Laser Radial-klasse met veel wachten door de draaiende wind. Bouwmeester kreeg tijdens de eerste race een penalty op de startlijn, waardoor zij twee rondjes moest draaien. Ze wist toch nog goed terug? te komen en als twaalfde? te finishen. De tweede race ging Bouwmeester te vroeg over de startlijn en kreeg ze een zwarte vlag. Overall staat zij nu derde.

Zware dag voor Marit BouwmeesterZware dag voor Marit Bouwmeester

Nederlandse matchracers niet door naar Gold fleet
Het ging vandaag niet lekker in het team van Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen. Het trio verloor alle drie de races en haalde daardoor niet de gold fleet. Het team moet morgen nog twee races varen in de repecharge (herkansing) en kan hooguit nog negende worden.

Het tweede Nederlandse matchrace team van Annemiek Bekkering, Annemieke Bes en Mijke Lievens heeft vandaag vier van de vijf races gewonnen in de brons fleet. De dames hebben weer een glimlach op hun gezicht. Het team was echt een team en ze lieten zien dat ze de spirit weer te pakken hadden na twee lange dagen die niet liepen zoals ze wilden.

Thierry Schmitter kiest verkeerde kant
Thierry Schmitter (NED) heeft vandaag een eerste en zesde plaats gevaren. “Vandaag ging de eerste race goed. Tijdens de tweede race koos ik de verkeerde kant en kwam ik zonder wind stil te liggen. Daardoor kwam ik als laatste bij de eerste bovenboei. Ik heb nog veel goed weten te maken en ben uiteindelijk als zesde gefinished. Barend (Kol) ging net voor mijn neus de finish over. Gelukkig kan ik deze race aftrekken."

Barend Kol, Schmitters trainingspartner, heeft twee keer een vijfde plaats gevaren en staat vierde overall.

Berkhout en Griekse stuurvrouw hebben slechte dag
Lobke Berkhout (NED) en haar tijdelijke teamgenoot Afrodite Kyrankou hadden een zware dag en moesten zich tevreden stellen met een DNF (Did Not Finish) en een 29ste plek. Het gelegenheidsduo staat voorlopig vijftiende.

Lobke Berkhout en Afrodite KyrankouLobke Berkhout en Afrodite Kyrankou

Team Steven
Steven LeFevre en Steven Krol zeilden vandaag een elfde en twintigste plaats. Zij staan zeventiende in het algemeen klassement.

Laser-zeilers blijven goed presteren in sterk veld
Rutger van Schaardenburg, de beste Nederlander in het Laser-veld, staat negende overall. Hij zeilde een achtste en een 32ste positie. Roelof Bouwmeester had een stabiele dag met een twaalfde en een elfde positie. Hij staat 29ste op de ranglijst.

Overige Nederlanders, niet kernploegleden
Sven & Kalle Coster waren er de eerste race vandaag weer helemaal bij met een tweede plek. De tweede race kozen zij de verkeerde kant van het kruisrak en werden 23ste. Momenteel staan de broers veertiende in het klassement, drie plekken voor Team Steven.

Pieter Jan Postma heeft een tweede en achtste plek gevaren en staat nog steeds derde in het algemeen klassement. Een knappe prestatie gezien het sterke veld in de Finn-klasse.

Claire Blom in de Laser Radial klasse staat zeventiende overall.

Bron: www.trofeoprincesasofia-mapfre.org en www.evivanacker.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: