Ook Team Korea mag meedoen in de 34ste America's Cup

America's Cup AC45Voor de eerste keer in het 160-jarige bestaan van de America's Cup wordt de uitdaging aangegaan door een Zuid Koreaans jachtclub. De Sail Korea Yacht Club, vertegenwoordigd door Team-Korea, is officieel aanvaard als een uitdager voor de 34e America's Cup. We tellen een geheime uitdager minder, nog drie te gaan.

Team Korea zal luisteren naar de mythische naam “White Tiger Challenge”. De witte tijger is een van de vier symbolen van de Chinese sterrenbeelden, ook wel de Witte Tijger van het Westen genoemd en staat bekend als Baekho in Korea. Er wordt gezegd (op Wikipedia) dat de witte tijger alleen verschijnt als er vrede is over de hele wereld. Het is in ieder geval een passende benaming voor een America's Cup deelnemer uit het Oosten.

Dong Young-Kim, de stichter van Team Korea, is heel realistisch over hun eerste America's Cup deelname en zien deze deelname als een goede leerschool voor de toekomst.

Team Korea is de negende uitdager die officieel geaccepteerd is door de America's Cup organisatie.

Bron: www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: