F18 Teamrace Knockout op 16 april

F18 Teamrace KnockoutOp 16 april 2011 organiseert Mischa de Munck een heuse F18 teamrace knockout op het catamaran strand van Sail Today in Almere (NED). Gelijk na het Formule 18 klasse evenement waarbij ongeveer 50 F18 catamarans aanwezig zijn. Hij is dus van een groot publiek verzekerd. De races duren ongeveer 15 minuten en vinden plaats direct voor de tribune op het strand.

Het is een F18 Team Race Event met 4 verschillende teams (Groen, Oranje, Paars en Blauw) deze teams dragen een lycra in hun kleur en krijgen een ronde sticker in hun kleur op hun romp. Zodat het publiek op de tribune de teams makkelijk kan volgen.

De startprocedure duurt 6 minuten en men zeilt 2 rondjes.

Juryleden op het water beslissen direct over protesten, waarbij strafrondjes kunnen worden uitgedeeld aan de teams.

Ook krijgt het publiek op de kant gadgets in team kleuren om geluid te maken zodat ze hun favoriete team kunnen aanmoedigen. Denk dan bijvoorbeeld aan klappers in team kleuren zoals ze die bij voetbal wedstrijden ook hebben. (een klapper is een soort waaier in A3 formaat (160 grams gloss papier) die vooraf gerild is zodat deze makkelijk opgevouwen kan worden tot een waaier, waarmee je geluid kan maken) Dit om het publiek te betrekken bij de actie op het water.

Nuguru.tv legt alles vast met camera’s op een motorboot op de wedstrijdbaan, on-board camera’s en een radiografisch bestuurbare multicopter met een camera eronder. De beelden worden live weergegeven op het strand middels een groot scherm en live gestreamt naar het internet.

De knockout wedstrijden worden van commentaar voorzien van topzeilers: Wouter Samama en Andrew Macpherson.

Voor Mischa de Munck heeft deze knockout race maar een doel en dat is van zeilen een publiekssport maken en bewijzen dat team racen heel gaaf is op F18’s!

De vier teams:

Team Groen:
-Oscar Zeekant & Karel Begeman
-Froukje Feenstra & Mischa de Munck

Team Oranje:
-Thijs Visser & Matthieu Marfaing
-Mischa Heemskerk & Bastiaan Tentij

Team Paars:
-Pim Nieuwenhuis & Ferdinand van West
-Willem Geijssen & Rico van Capelle

Team Blauw:
-Darren Bundock & Jeroen Van Leeuwen
-Jorden Veenman & Frank de Waard

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: